През 2020 г. 80% от гражданите на Европейския съюз на

...
През 2020 г. 80% от гражданите на Европейския съюз на
Коментари Харесай

България е на дъното в ЕС по използване на интернет

През 2020 година 80% от жителите на Европейския съюз на възраст сред 16-74 година са употребили интернет всекидневно, сочат данни на европейската статистическа работа.

Този % съставлява забележителен растеж по отношение на 2015 година, когато 65% от хората в същата възрастова група са употребили мрежата всеки ден.

През 2020 година множеството северни и западни райони на Европейски Съюз са отчели високи равнища на потребление на интернет на дневна база, като най-голям дял се е следил измежду по-младите европейци, които живеят в градовете.

Най-голям дял от популацията във възрастовата група 16-74 година, ползващ интернет всекидневно, е бил регистриран във финландския район Уусимаа, където се намира столицата Хелзинки. Там е било регистрирано ниво от 96%. Следват столичните области в Дания и Швеция – с по 95%.

Нашата страна е на дъното на класацията, като във Северозападния район е бил регистриран най-ниския дял на консуматори на интернет – 53%. Малко по-голям е делът в Североизточния район на Румъния – 55%. България се подрежда на последните позиции с още три района - Северен централен (55%), Югоизточен и Южен централен (56%).

У нас най-голям дял на консуматори на интернет има в Югозападния район – 73%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР