През 2017 г. британецът Том Холанд стана третият актьор, надянал

...
През 2017 г. британецът Том Холанд стана третият актьор, надянал
Коментари Харесай

Спайдърмен надскача кварталния героизъм

През 2017 година британецът Том Холанд стана третият артист, надянал алените чорапогащи на Спайдърмен, и по всичко проличава е най-сполучливият избор до момента. Междувременно филмовата галактика на Marvel продължи да се разраства, с цел да доближи кулминационната точка си с " Отмъстителите: Краят " и да ни лиши от най-скъпоплатените артисти във франчайза. Действието в " Спайдърмен: Далече от вкъщи " се развива малко след събитията там (откриващият епизод е нещо като комедийно обобщение на събитията от Endgame). Менторът на Питър Паркър Тони Старк е мъртъв, а той се пробва да смъкна мечтаното момиче по време на ученическа екскурзия в Европа.  И в случай че в " Спайдърмен: Завръщане вкъщи " Железния го насърчаваше да е " другарски надъхан, квартален Спайдърмен " и да простира героизма и паяжините си основно из родния Бронкс, тук нещата внезапно ще се трансформират. На 16-годишния юноша се постанова незабавно да порасне, да развихри суперспособностите си из Венеция, Прага, Берлин и Лондон, да получи задача от Ник Фюри и да се срещне с тайнствения Мистерио (Джейк Джиленхол).

Филмът продължава леката " юношеска " линия в сюжетите на " Марвъл ", заложена от първата част преди 2 години. В него има колкото екшън вакханалия и специфични резултати, толкоз и отзвук от гимназиалните комедии на Джон Хюз. Първостепенната задача на Паркър е да избави света, несъмнено - това въпреки всичко е филм за супергерои, - само че прочувствено е по какъв начин сюжетът следва неразделно огромната му цел - да разкрие сърцето си на своята съученичка (в ролята на Зендая). А на терзанията, лафчетата и модите измежду подрастващите е обърнато почтено внимание посредством облиците на неколцина съученици на Спайдърмен. Очевидно е, че студиото неприкрито се цели в тийнейджърската аудитория - то това е ясно от дълго време, само че тук се е получило напълно интержанрово - приказен екшън с детайли на young adult сапунка. 

Холанд, 23-годишен някогашен танцьор и акробат, третирал физиката си в мюзикъла " Били Елиът " на Уест Енд, демонстрира майсторство по покриви и фасади, само че и излъчва достоверна непорочност в околните проекти. За разлика от предшествениците си Андрю Гарфийлд и Тоби Магуайър, и на тази възраст е безапелационен тийн. Режисьор за повторно е Джеймс Уотс, заслужил аплодисменти със " Спайдърмен: Завръщане вкъщи ". Този път чудесната Мариса Томей (леля Мей) има единствено няколко фрагмента, по-сериозно е включването на Хепи (Джон Фавро) и сивия кардинал на отмъстителите Фюри (Самюел Джаксън).

Не е за занемаряване и разнообразието от злодеи в Marvel Cinematic Universe, които в никакъв случай не оставят " положителните " да бездействат. Не е шедьовър, само че предварителните касови резултати са красноречиви. А наложителната сцена след надписите загатва накъде отиват супергероите след " Краят ". Щото не върви да има край нещо, което ти носи по 5 милиарда $... годишно. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР