През 2016 г. продажбите на оръжия и военно оборудване в

...
През 2016 г. продажбите на оръжия и военно оборудване в
Коментари Харесай

Кои са най-големите производители на оръжие в света?

През 2016 година продажбите на оръжия и военно съоръжение в света се повиши с 1,9% по отношение на 2015 година Така предходната година маркира първата на напредък след пет следващи години на спад, демонстрира отчет на Sipri.

Общите продажби в света са възлизали на 378.4 милиарда $ през 2016 година От тях 217.2 милиарда $ са на сметката на американски компании. Фирмите от Съединени американски щати бяха движени от големи поръчки за експорт и огромни придобивания.

Lockheed Martin резервира мястото си на върха в класацията с общо 40.8 милиарда $ продажби. Покупката на производителя на хеликоптери Sikorsky и по-високите продажби на F-35 Lightning II способстваха за триумфа.

 България към този момент е най-големият експортьор на оръжия от Източна Европа за Близкия изток
България към този момент е най-големият експортьор на оръжия от Източна Европа за Близкия изток

За две години продажбите са нарастнали двойно

Продажбите на Boeing възлизат на 29,5 милиарда $, а измежду по-големите покупко-продажби можем да отбележим продажбата на морските патрулни самолети P-8A Poseidon и хеликоптери AH-64E Apache на Англия.

От десетте най-големи производители, седем са американски. Най-високо класираната компания, която не е от Съединени американски щати, е BAE Systems, произвеждаща Eurofighter Typhoon.

Тя се подрежда на четвърта позиция с общо 22.9 милиарда $ продажби. Наскоро компанията заяви и за договорка за 24 изтребителя, които ще продаде на Катар за до 6 милиарда паунда.

 Снимка 329290
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР