През 2008 г. Григор Димитров печели Уимбълдън при юношите -

...
През 2008 г. Григор Димитров печели Уимбълдън при юношите -
Коментари Харесай

Димитров: Искам отново да спечеля "Уимбълдън"

През 2008 година Григор Димитров печели " Уимбълдън " при юношите - миг, който и до през днешния ден дефинира като един от най-вълнуващите в своята кариера. Оттогава всякога, когато се връща на кортовете на " Ол Инглънд Клъб " се снима пред таблото с имената на спечелилите и мечтае един ден да победи и в конкуренцията при мъжете.

Вчера той отпразнува годишнината си от трофея с победа във втория кръг над Маркос Багдатис.

" Спечелил съм разнообразни мачове, разнообразни шампионати на равнище АТР. Но това, през което трябваше да мина тогава, беше надалеч по-емоционално. Това означаваше доста за мен и за моята страна ", сподели Гришо след мача с кипъреца.

Димитров, който е полуфиналист на " Уимбълдън " от 2014 година, ще се изправи в третия кръг против Дуди Села.

До момента Гришо има четири победи от четири мача против 90-я в света израелец. При нов триумф, в четвъртия кръг българинът може да срещне идола си Роджър Федерер.

" Села играе добре и прави верните неща на корта. Не недооценявам нито един противник. Гледах последния гейм и Дуди се показа добре. Със сигурност ще бъде сложен мач ", показа упованията си Григор.

" Целта ми е да печеля " Уимбълдън ". Всяка година се фотографирам пред таблото с имената на спечелилите при юношите. Надявам се един ден името ми да е и на централния корт ", съобщи той.

" Когато стъпиш на тревата на " Уимбълдън ", усещаш този почит, това завещание, историята. Веднага откакто излезеш на корта тук, се опитваш да намериш своите лични основи и да се изградиш като персона, тъй като тъкмо този вид моменти в кариерата ти ненапълно те дефинират какъв ще станеш и кой искаш да бъдеш " добави Димитров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР