През 1975г. попитах един измамник как успява и той отговори,

...
През 1975г. попитах един измамник как успява и той отговори,
Коментари Харесай

Ген. Миланов за скандала с Брендо: Още през 2004г. в БОРКОР имахме информация

През 1975г. попитах един лъжец по какъв начин съумява и той отговори, че е употребявал пропуските на закона и слабостите на хората. Голям синтенс за мен. Когато се сътвори БОРКОР да има привлечени чиновници от всички ведомства и да се работи по всички планове, а не да се провежда щатна конструкция. Изцяло съм го копирал от страни за развита система за ръководство и противопоставяне на корупцията. Това е немски опит, те работят по този метод, Англия работи по този метод. Бяхме решили НСБОП да работи със чиновници от Англия, само че уви не се осъществя в този конспект. В БОРКОР беше значим софтуерният разбор на информацията, имаше и хардуерен артикул. Да използваме технологията, както и анализът на специалистите.

Това разяснява специалистът по национална сигурност ген. Румен Миланов в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ". Той е бил и шеф на Комплексен кибернетичен модел за централно обмисляне и създаване на дейно настоящи ограничения и системи от ограничения против корупцията БОРКОР.

" Въпросът е дали технологията на работа за битка с корупцията е задоволително добра. Важно е да се срещнат и с нашия опит. До този миг никой не ме е потърсил за консултант. БОРКОР събираше информацията, анализираше информацията. Това беше инструмента на Министерски съвет и министър-председателя ", сподели още той.

" Ако бъде привикан министър-председателят за разпит, има служби за това нещо, има задоволително институции, където тази информация може да е добре синтезирана. Информацията на БОРКОР към момента съществува. Има институционален феодализъм и те разясняват, че съответна информация е нечия благосъстоятелност, само че тя е на страната, тъй като е събрана посредством бюджета ", разяснява ген. Миланов.

" Има детайл на класифицирана информация, на секретност, само че в случай че не се обединят да работят екипно, няма да има резултат. Имаше модел, с цел да се работи против опиатите. Имахме информация и за Брендо, не мога да разясня, тъй като е класифицирана информация. Случаят с швейцарската банка не може да стане единствено с един нехаен чиновник. Това е система, по какъв начин другояче ще тръгнат милиони ", разяснява той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР