През 1868 г. 17-ият президент на САЩ Андрю Джонсън уволнява

...
През 1868 г. 17-ият президент на САЩ Андрю Джонсън уволнява
Коментари Харесай

Как преследваха президентите на САЩ

През 1868 година 17-ият президент на Съединени американски щати Андрю Джонсън уволнява военния министър Едуин Стантън. Конгресът смята решението за нелегално и за първи път в историята на Съединени американски щати започва процедура за импийчмънт и гонене на президент, само че не се събират задоволително гласове в Сената, с цел да бъде повдигнато обвиняване.

През 1872 година във Вашингтон 18-ият президент на Съединени американски щати Улис Грант е задържан за превишена скорост с конска карета. Той е отведен в полицейското ръководство, където pdплаща санкция от 20 $. Смята се, че този случай е единственият в историята на Съединени американски щати, при който настоящ президент е арестуван от полицията и санкциониран.

През 1923 година, след гибелта на 29-ия президент на Съединени американски щати Уорън Хардинг, държавното управление му е прието за корумпирано и някои от чиновниците са задържани и изпратени в пандиза. Впоследствие са открити писма, обвиняващи президента Хардинг в извънбрачни връзки, както и в съществуването на противозаконни деца.

През 1974 година Камарата на представителите взема решение да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР