Превозвачите поискаха оставките на финансовия министър Асен Василев, на регионалния

...
Превозвачите поискаха оставките на финансовия министър Асен Василев, на регионалния
Коментари Харесай

Превозвачи поискаха оставките на трима министри заради цените на горивата

Превозвачите желаеха оставките на финансовия министър Асен Василев, на районния Гроздан Караджов и на министъра на превоза Николай Събев. Поводът е пренебрегването от тяхна страна на проблемите в сектора.

Вчера, на народен митинг в София и други градове, транспортният отрасъл настоя за ограничения против растящите цени на горивата, както и да се анулира плануваното тройно нарастване на ТОЛ таксите от 1 юли.

" Изключително надменно отношение от страна на министър Василев беше да каже, че ние протестираме, тъй като не желаеме да плащаме ТОЛ такси. Напротив, ние плащаме в продължение на две години ТОЛ такси и то в пъти по-високи от цената на една винетка. И това опълчване на винетки против ТОЛ система, жители против превозвачи, е безусловно неприемливо от страна на ръководещите. Именно по тази причина желаеме тези оставки ", съобщи Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

" Това двуличие да понижаваме винетките с 10 лв., а в това време да нямаме пари за пътища. Ние нямаме нищо срещу българските жители да заплащат по-малко за винетка, само че това, което не споделят ръководещите е, че с повишаването на ТОЛ таксите и вкарването им и за второкласните пътища, всички български жители ще заплащат в пъти повече за съществени хранителни артикули и изключително ще пострадат най-бедните краища на България, където сега има второкласна пътна мрежа ", добави Димитър Иванов от Камарата на автомобилните превозвачи в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР