Превозвачи от цялата страна излязоха на протест с камиони и

...
Превозвачи от цялата страна излязоха на протест с камиони и
Коментари Харесай

ТИР-ове и автобуси „заляха” улиците срещу закона „Макрон”


Превозвачи от цялата страна излязоха на митинг с камиони и рейсове по градските улици, предадоха кореспондентите на БГНЕС.

В София митингът стартира с разполагането на над 80 камиона и над 60 рейса по дължината на бул. „ Цариградско шосе ”. За протестиращите беше отредена крайната дясна лента на шосето, тъй че да не се образуват тапи.

Превозвачите се оповестиха срещу така наречен закон „ Макрон ”, който ги задължава на 3 седмици да почиват вкъщи 45 часа, както и наложителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона. Според тях тези рестриктивни ограничения, ще доведат до банкрут, както на интернационалния превоз, по този начин и на автобусния. Не имам вяра, че ще бъдат анулирани рестриктивните точки в така наречен пакет „ Мобилност 1 “, с които господин Макрон желае да ни раздели с Европа. Целта му е да унищожи този бизнес в страните от Централна и Западна Европа, тъй като те нямат задоволително водачи и посредством този пакет ще си набират работна ръка. Бедите на нас дребните страни идват от огромните – Англия, Германия, Франция. Каквото кажат, това става. Ако скочат сътрудниците от Полша и някогашните републики, тогава може да се реши казусът. Това сподели за БГНЕС интернационалният водач Димитър Димитров.
 Превозвачите се оповестиха срещу така наречен закон „ Макрон ” Превозвачите се оповестиха срещу така наречен закон „ Макрон ” / БГНЕС
"Протестът ни не е ориентиран към нашето държавно управление, митингът е ориентиран към евролидерите, с цел да видят мащаба на вредите, които могат да се причинят на българската стопанска система в случай че бъдат признати тези рестриктивни ограничения. За първи път виждаме невиждана поддръжка от всички в България и ние се радваме, че това беше припознато като отбрана на националния интерес. Зад нас застанаха министър председателят, държавното управление, всички депутати, евродепутати, синдикатите ни поддържаха, медиите. Това се случва за първи път в България “, сподели изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.
 И варненските превозвачи излязоха на автомагистралата. И варненските превозвачи излязоха на автомагистралата. / БГНЕС
И варненските превозвачи излязоха на автомагистралата. Около 30 тежкотоварни автомобила се нареждаха на автомагистрала А2 в посока център на дистанцията от изхода на Силвър Стар Ритейл ЕАД, Автомагистрала „ Хемус ” до входа на бензиностанция Петрол.

Превозвачи стачкуваха в региона на Дунав мост при Русе поради несъгласието си с препоръчаните промени от пакет „ Мобилност “. Според водачите на тежкотоварни камиони, които пътуват на по-дълги курсове в Европа, това ще удари съществено по бизнеса и ще донесе загуби както за компаниите, по този начин и за самите тях. Мирният митинг стартира малко след 10 часа на интернационалното шосе, преди кръговото кръстовище за влизане в граничния пункт.
 Около 30 тежкотоварни автомобила се нареждаха на автомагистрала А2 Около 30 тежкотоварни автомобила се нареждаха на автомагистрала А2 / БГНЕС
Шофьорите направиха обиколка с разпънати по ремаркетата си плакати. Надписите по тях бяха на български и британски гласяха „ Има ли място за БГ бизнеса в Европейски Съюз? “, „ Не на дискриминирането в Европейски Съюз! “, „ Макрон=Дискриминация “, „ Макрон, не убивай превоза в България! “.

Протестиращите споделиха терзанията си, че в случай че нощуват в хотели, а не в кабините, това излага на заплаха товара и няма кой да го пази. Завръщането в България на всеки три седмици ще отнеме на практика почивката им. „ В момента ни слагат във второкласен хора, а ограничаването на този бизнес, който храни доста фамилии в България, не би довело до нищо положително “, заключи Йордан Йорданов.

В 11 ч. през днешния ден стартира мирният митинг на интернационалните превозвачи в Пиринско. Над 30 камиона дойдоха на граничния пункт с Гърция от Благоевград и района, с цел да вземат участие в мирния митинг.

Те опънаха сред товарните коли транспаранти с текст: „ Макрон, не убивай превоза в България ”, „ Макрон не разделяй Европа ”, „ Европа на две скорости –заден ход за България ”. Всички ТИР-ове бяха обкичени с националния трибагреник. „ Ако ние превозвачите от страните от Източна Европа се обединим и спрем да возим, за една седмица Европа е починала ”, сподели транспортьор.

Превозвачите бяха безапелационни, че в случай че Европа не чуе мнението им, ще прибягнат до обсада на граници, блокиране достъпа до предприятията на европейски вложители в България.
 В 11 ч. през днешния ден стартира мирният митинг на интернационалните превозвачи в Пиринско. В 11 ч. през днешния ден стартира мирният митинг на интернационалните превозвачи в Пиринско. / БГНЕС
Всички бяха безапелационни, че усещат поддръжката на страната и в случай че готвеният пакет бъде въведен нашите компании ще банкрутират и над 300 хиляди работни места ще бъдат изгубени.

Около 200 ТИР-а се подредиха през днешния ден на пътя Асеновград- Пловдив в символ на митинг против пакета ограничения на Европейски Съюз.
 Около 200 ТИР-а се подредиха през днешния ден на пътя Асеновград- Пловдив Около 200 ТИР-а се подредиха през днешния ден на пътя Асеновград- Пловдив / БГНЕС
Протестът ще продължи до 14 часа, само че придвижването по пътя не е спряно, камионите са в разширението, което се прави на този сектор. Протестиращите представители на компаниите от транспортния отрасъл в региона към този момент се срещнаха с регионалния шеф Здравко Димитров и старши комисар Атанас Илков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР