Превенция на трафикаЦелта е да се предпазят в живота на

...
Превенция на трафикаЦелта е да се предпазят в живота на
Коментари Харесай

Учат затворнички как да не стават проститутки

Превенция на трафика
Целта е да се предпазят в живота на независимост

60 дами минават курсове

Лишени от независимост в единствения у нас женски затвор - сливенския, ще бъдат подготвени по какъв начин да се защищават от проституция и незаконна работа. Обучението ще се извърши от Местната комисия за битка с трафика на хора. В него ще бъдат обхванати 60 дами. Първите две срещи с тях се организираха на 25 май. Преминали при огромен интерес, оповестиха източници на “Труд”.

Основната цел на срещите е да се помогне на дамите да се оправят, откакто изоставен решетките. Обратното връщане в обществения живот постоянно протичало мъчно. Затова на лишените от независимост дами ще бъде разяснявано в какви рискови обстановки могат да попаднат и по какъв начин да разпознават рисковете.

“Предложенията за работа в чужбина, с нискоквалифициран труд против примамливо високо възнаграждение, постоянно е рисково. Защото по-късно жертвите биват привличани принудително да проституират”, обясниха от комисията. Другата заплаха е да станат част от противозаконна мрежа за милостиня или черноработнички под ключ. В такива случаи те могат да се обадят на телефон 08002010, който е годен за всички страни в Европейски Съюз.

В женския затвор се извършват присъдите на дами с разнообразни ориси и престъпно минало - от убийства, осъществени от ревнивост или при отбрана, до обири и грабежи, опиати, измами.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР