Претенциите са едно, фактите са друго. Проблемът е, че всеки

...
Претенциите са едно, фактите са друго. Проблемът е, че всеки
Коментари Харесай

Министър Вътев: Нямаше да чакам с оставката си, ако можеше да се ...

Претенциите са едно, обстоятелствата са друго. Проблемът е, че всеки артикулира свободно всевъзможни числа. Истината е, че 80% от плодовете и зеленчуците в България са вносни. Около 40% от свинското месо е импорт. Към 90% от говеждото е импорт. Нашено произвеждане е прекомерно малко и свито. Причините за това са многолетни. Процесите в земеделието коренспондират извънредно директно с естествените закони.

 

Битката е каузи на българското произвеждане да нарастне на пазара. Само че с цел да стане това, би трябвало да имаме изключителна централизация върху пазарната конкуренция. Трябва да създадем всичко, с цел да спечелим тази конкуренция. Трябва да имаме по-висока продуктивност, която води до по-ниски себестойности и по-висока съперника цена. Класическия образец - сега без поливане реализираме 400 кг царевица от декар. С поливане - от 1600 до 2000 кг. Това е четирир пъти разлика единствено с едно поливане. А нямаме поливане, тъй като всичко е разрушено и разграбено през годините и в този момент започваме да го възвръщаме, разяснява той.

По сходен метод стоят нещата с плодове и зеленчуци, мляко и месо. При млякото, в случай че имаме високопродуктивни животни, ще имаме конкурентно мляко, тъй като и себестойността му ще падне, изясни той.

Всичко е в насипно положение и с главата надолу, уточни министърът.

 

Не би трябвало да се угажда, а би трябвало да се търсят резултати. 2023 година в действителност е доста тежка за зърнопроизводителите, тъй като те визира доста скъпа годишна продукция през 2022 година. Те тогава имаха огромни облаги в действителност, само че тогава с облагите нарастнаха фрапантно цените на торовете и на всичко, което дефинира заложената годишна продукция, уточни той.

В снощното съглашение е заложено и подкрепяне и за пчеларите, без значение, че те не са били на срещата през вчерашния ден. То в случай че подкрепяме единствено тези, които желаят, значи не знаем какво вършим, уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР