Претеглете 120 г обикновено брашно , 30 г какао на

...
Претеглете 120 г обикновено брашно , 30 г какао на
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Бисквити с шоколад и солени фъстъци

Претеглете 120 г нормално брашно, 30 г какао на прахуляк и 1½ чаена лъжичка бакпулвер и оставете настрани. Постелете хартия за печене.

Нарежете 100 г черен шоколад на дребни късчета, като 35 г от него отделете настрани. Разтопете по-голямото количество шоколад в купа, сложена върху тиган с кипяща вода. Веднага щом шоколадът се разтопи, свалете от котлона.

Сложете 50 г масло в купата на електрически миксер, прибавете 150 г мека кафява или светла мусковадо захар и разбийте до приемане на гъста кремообразна паста. Счупете 1 яйце в дребна купа или чаша и разбийте леко с вилица, след което прибавете към маслото и захарта с 1 чаена лъжичка дестилат от ванилия. Внимателно разбъркайте разтопения шоколад.

Внимателно прибавете брашното и какаото към шоколадовата примес, по-късно и заделените части шоколад. Оставете тестото настрани в хладилника за положителни 25 минути.

Добавете 65 г осолени печени фъстъци на трохи в кухненски робот, след което разпръснете в паница.

Поставете фурната на 180C.

Извадете охладеното тесто от хладилника и извадете към 15 топки (по към 3 ч.ч. всяка). Всяка топка би трябвало да тежи към 30 грама. Оваляйте топките тесто в натрошените, осолени фъстъци, по-късно ги поставете върху тава за печене, като оставите на всяка стая да се разпилян.

Печете към 8 минути, до момента в който бисквитите се надуят и втасат (центровете към момента би трябвало да са меки и пухкави), по-късно деликатно натиснете всяка бисквитка с десертна лъжица, като употребявате задоволително напън, с цел да напука повърхността.

Поръсете леко с няколко люспи морска сол и оставете да се утаи за 5 минути, преди деликатно да прехвърлите в тава за изстудяване благодарение на нож за маси. Продължете с останалата част от сместа, написа trafficnews.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР