Претърсени са 9 адреса, от които - два по неотложност.

...
Претърсени са 9 адреса, от които - два по неотложност.
Коментари Харесай

Разбиха група за трафик на мигранти. Сред арестуваните - и служител на МВР

Претърсени са 9 адреса, от които - два по необходимост. При дейности по необходимост не се изисква позволение от съда. Иззети са движимости и предмети, имащи отношение към документиране незаконната активност на групата. Задържана е и група незаконни мигранти в София. По време на акцията шестима мигранти са арестувани в загадка хранилище в София.

От Министерство на вътрешните работи допълниха, че това е едно от 25 досъдебните производства, за които основният секретар на вътрешното министерство е алармирал Инспектората на Висш съдебен съвет за безпричинно закъснение от страна на прокуратурата. Разработката е от 2018 година За забавянията заприказва вътрешния министър Бойко Рашков при представянето на доклада на Министерство на вътрешните работи преди няколко дни.

Според проверяващите поради забавянето на реализацията ръководителят на групата, който е сириец, през годините се е укрил в чужбина и ще бъде упрекнат задочно. Има данни, че сириецът е радикализиран, не се изключва версията, че с изключение на с трафик на мигранти се е занимавал с обезпечаването на напредването на терористи. Именно по този причина в следствието на групата е ангажирана и ДАНС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР