Престрелки, извършени от деца-войници, разрушени от самоделни взривни устройства сгради,

...
Престрелки, извършени от деца-войници, разрушени от самоделни взривни устройства сгради,
Коментари Харесай

Ескалира войната между бандите от деца в Швеция

Престрелки, осъществени от " деца-войници ", разрушени от самоделни взривни устройства здания, родители, станали обект на почистване на сметките, и утринни новинарски излъчвания, които стартират с повишаването на броя на жертвите: събития, които се трансфораха в постоянно събитие в тази нормално спокойна страна, заяви NOVA, базирайки се на Агенция Франс Прес.

" Швеция в никакъв случай не е виждала сходно нещо, никоя друга страна в Европа не е изправена пред сходна обстановка ", съобщи министър председателят Улф Кристершон, като упрекна " безотговорната имиграция и неуспеха на интеграцията ". " Шведското законодателство не е основано за войни сред банди и деца-войници. Но ние сме на път да променим това ", съобщи той.

В Упсала, на 70 км северно от Стокхолм, учителят Сервин схванал, че съседката му е тъща на Рауа Маджид, водач на бандата " Фокстрот ", който е избягал незасегнат от престрелката, споделя той пред Агенция Франс Прес.

Hur barn och unga rekryteras till kriminella gäng i Sverige liknar det sätt som barnsoldater värvas i väpnade konflikter.

Antingen sker det med lockelser om makt, status och pengar. Men det kan också ske med hot och tvång.
— Astrid Bjerga (@Attibje)

Войната сред незаконните групировки за надзор над търговията с опиати и оръжие, която продължава към този момент съвсем 10 години, доближава ново равнище през 2023 година, защото в този момент визира роднините на членовете на бандите и основава " странични жертви ", в това число деца. 

" Това ново потомство нарушители е безмилостно ", отбелязва Гарип Гюнес, който е основал футболен тим в предградието Ринкеби, с цел да държи младежите надалеч от насилието. " Много родители се тормозят за децата си, не ги пускат да излизат, с изключение на с цел да отидат на подготовка или на учебно заведение те се опасяват да не се окажат на огневата линия ", споделя той.

" Ситуацията излезе тотално отвън надзор: те започнаха да атакуват родственици и хора, които нямат нищо общо с тези спорове ", споделя пред Агенция Франс Прес Фелипе Естрада Дьорнер, професор в Института по криминология към Стокхолмския университет. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР