Престоят на Дениъл Рикардо в Макларън ще бъде запомнен с

...
Престоят на Дениъл Рикардо в Макларън ще бъде запомнен с
Коментари Харесай

Рикардо: Годината почивка ще ми дойде добре след последните два сезона

Престоят на Дениъл Рикардо в Макларън ще бъде запомнен с успеха в миналогодишната Гран При на Италия, само че с изключение на нея, представянето на австралиеца в отбора от Уокинг бе меко казано под упованията.

Рикардо бе отявлено по-бавен от съотборника си Ландо Норис, а от управлението на отбора избраха да го заменят с Оскар Пиастри за началото на идващия сезон, макар че договорът на Рикардо бе до края на 2023 година. Самият австралиец към този момент удостовери, че няма да бъде на стартовата решетка следващата година, само че се надява да се завърне по-силне през 2024-та.
 Рикардо: Иска ми се по-често да се бях представял по този метод Рикардо: Иска ми се по-често да се бях представял по този метод
„ Без подозрение последните две години бяха тежки. Особено тъй като влагах доста старания, само че нямаше резултати, несъмнено това ми се отрази.

„ Аз знам какъв брой скъпа е лятната пауза. Знам, че да направиш стъпка обратно от спорта ти дава друга позиция. Самите сезони са доста тежки, нямаш никакво време за отмора. Всеки е друг, само че аз в действителност имам вяра, че тази година отмора иска ми се отрази добре “, сподели Рикардо пред Sky Sports F1.

Той също по този начин разяснява и своите проекти за 2023 година и още един път съобщи, че няма нищо подписано. Смята се, че Рикардо ще стане авариен водач на Мерцедес или Ред Бул, с който се състезава сред 2014 и 2018.
 Волф: Рикардо договаря и с Ред Бул Волф: Рикардо договаря и с Ред Бул
„ Не знам. Все още беседвам с разнообразни тим, само че аз желая да имам и врата към завръщане през 2024. Знам, че още с изгасването на светофарите в първото съревнование следващата година към този момент ще ме човърка, тъй че ще желая да се завърна през 2024-та “, изясни Рикардо.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР