Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман Ал Сауд

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман Ал Сауд
Коментари Харесай

Саудитски принц пое служебна отговорност за убийството на Хашкаджи

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман Ал Сауд призна своята отговорност за случая в Истанбул с убийството на саудитския публицист Джамал Хашкаджи. Това се показва в анонс на документалния филм от цикъла Frontline, оповестен в четвъртък на уеб страницата на американската социална радиоразпръсквателна работа PBS (Public Broadcasting Service).

Целият филм на журналиста Мартин Смит ще бъде излъчен на 1 октомври.

"Това се случи, когато бях на работа (във версията на PBS безусловно - " на промяна "). Поемам цялостна отговорност ", споделя принцът, който заема втората най-важна позиция в страната след краля. Той обаче упорства, че не е бил наясно какво се случва с Хашкаджи. Мохамед бин Салман Ал Сауд изясни, че в кралството има „ 20 милиона жители и 3 милиона държавни чиновници “, които имат свои стратегии и задания и е невероятно той да знае какво прави всеки от тях във всеки един миг.

Престолонаследникът разяснява обстоятелството, че членовете на „ екипа убийци “ на журналиста се движат сред Рияд и Истанбул на частни бизнес самолети на Кралския двор. Според него „ чиновници, министри имат задания, зона на отговорност и имат право да вършат това (използват самолетите на кралското семейство) “.

Хашкаджи, прочут с сериозни публикации по отношение на политиката в Рияд, изчезна, когато посети генералното консулство на своята страна в Истанбул на 2 октомври 2018 година На 20 октомври саудитските управляващи оповестиха, че журналистът е погубен в постройка на дипломатическата задача вследствие на спор. Международната общественост остро осъди това закононарушение, настоявайки Рияд да организира транспарантно следствие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР