Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман обяви старта на

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман обяви старта на
Коментари Харесай

И Саудитска Арабия влиза в играта с електромобили

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман разгласи старта на първата марка за електрически автомобили в страната. Това ще е Ceer, която е взаимно дружество сред Саудитския обществен капиталов фонд (PIF) и Hon Hai Precision (Foxconn). Очаква се да добави 8 милиарда $ към Брутният вътрешен продукт на страната до 2034 година и да донесе 150 милиона $ директни задгранични вложения, предават локални медии, представени от Oilprice.

Ceer ще проектира, създава и продава разнообразни модели електрически автомобили за локалния пазар, както и за района на MENA (около Близкия изток и Северна Африка). Гамата му ще включва и SUV. Превозните средства ще бъдат напълно проектирани и създадени в Саудитска Арабия. Автомобилите ще бъдат налични от 2025 година

Foxconn е един от най-големите производители на електроника в света с доходи от 215 милиарда $ предходната година. PIF е държавният фонд на Саудитска Арабия и е един от най-големите държавни фондове в света.

В края на октомври PIF разгласи проекти да влага 24 милиарда $ в страни от Близкия изток и Северна Африка, измежду които Бахрейн, Оман, Йордания, Ирак и Судан в региона на инфраструктурата, опазването на здравето, недвижимите парцели и телекомуникациите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР