Престижна международна архитектурна награда пристигна във Варна. Тя бе спечелена

...
Престижна международна архитектурна награда пристигна във Варна. Тя бе спечелена
Коментари Харесай

Варненска сграда спечели престижна международна архитектурна награда

Престижна интернационална архитектурна премия дойде във Варна. Тя бе извоювана от E-Arch Studio; Галина Балева, Ина Динева, Мартин Христов. Наградата BIG SEE ARCHITECTURAL AWARDS е за плана им " Кампус 90 ", научи Varna24.bg .

Сградата е приключена, среща се на бул. " Цар Освободител ", сред бул. " Васил Левски " и ул. " Чавдар челник ". Реализирана е от " Пътища и мостове " ООД. Завършена е през предходната година, с обща повърхност от 16 575 м2.

Церемонията по връчването на BIG SEE награди за архитектура и интериорен дизайн се организира на 19 май 2023 година в Любляна, Словения. В рамките на Архитектурния фестивал BIG SEE бяха раздадени награди за високи достижения в региона на архитектурата и интериорния дизайн. BIG SEE Awards способстват за популяризирането на неповторими и истински креативен достижения в архитектурата и интериорния дизайн.

" Кампус 90 " съчетава функционалностите на студентско общежитие, хотел и конферентен център. Това е най-голямата частна инвестиция в сходна постройка в град Варна и е в отговор на засиления интерес на студенти от страната и чужбина към университетите в града. Кампусът разполага със 120 студентски и 70 хотелски стаи, огромна всекидневна, 6 зали с разнообразни размери, ресторант, огромна фитнес зала и обширна покривна тераса. Сградата се намира до новопостроеното кръгово кръстовище сред два огромни булеварда в град Варна и е на пешеходно разстояние от два реномирани държавни университета. Движението и скоростта въодушевяват и цветовото решение на фасадата, която съставлява пикселизирана серпантина, въртяща се към паралелепипеда на постройката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР