Престижът на Съединените щати рязко е намалял по света при

...
Престижът на Съединените щати рязко е намалял по света при
Коментари Харесай

Престижът на САЩ по света рязко намалял при управлението на Тръмп

Престижът на Съединените щати внезапно е намалял по света при ръководството на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила и огромно болшинство от хората в други страни нямат доверие в способността му да бъде водач, демонстрира анкета на Изследователския център Пю, представена от Ройтерс.

Анкетата е осъществена в 37 страни с присъединяване на 40 444 души сред 16 февруари и 8 май. Тя демонстрира, че утвърждението за Съединени американски щати в останалата част от света е спаднало от 64 % в края на осемте години ръководство на Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в... към профила до 49 на 100, пет месеца след влизането на Тръмп в Белия дом.

Спадът е максимален в някои от най-близките съдружници на Съединени американски щати, в това число прилежащите им Канада и Мексико, и в европейски сътрудници като Германия и Испания.

При първите му пътувания в чужбина като президент при започване на юни, Тръмп бе топло посрещнат в Саудитска Арабия и Израел, само че провокира хладна реакция в европейските сътрудници на Съединени американски щати, с които имаше разногласия за разноските в НАТО, климата и търговията.

Едва 30 на 100 от мексиканците в този момент имат положително мнение за Съединени американски щати, спрямо 66 на 100 в края на ръководството на Обама. В Канада и Германия утвърждението е спаднало с 22 на 100 - до 43 и 35 % надлежно.

В доста европейски страни рейтингът на Съединени американски щати се показва в цифри, близки до тези в края на президентството на Джордж Буш наследник, който бе прекомерно неизвестен поради нахлуването в Ирак през 2003 година

Недоверието към Тръмп е най-силно спрямо отношението към останалите трима включени в анкетата международни водачи. Само 22 на 100 от интервюираните имат доверие, че той работи вярно в международната политика. Доверието към Обама в сходна анкета е било 64 на 100.

В сегашната анкета съветският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила и китайският Си Цзинпин имат рейтинг на доверие 27 и 28 %. Най-високо е доверието към немската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила - 42 на 100. Най-ниско е доверието към Тръмп в Мексико - 5 %, и в Испания - 7 на 100. Единствените две страни, в които рейтингът на Тръмп е по-висок от този на Обама, са Русия - с доверие, увеличено от 11 % към Обама до 53 на 100 за Тръмп - и Израел, където нарастването е със 7 пункта до 56 на 100.

Като цяло 75 % от участниците в анкетата на Пю разказват Тръмп като нахален, 65 на 100 го назовават нетърпелив и 62 % - рисков. Според 55 на 100 от интервюираните той е мощен водач.

Положителна е оценката за американците - 58 на 100 от интервюираните имат положително мнение за тях, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР