Престъпна група за продажба на скъпи коли е разбита преди

...
Престъпна група за продажба на скъпи коли е разбита преди
Коментари Харесай

Разбили престъпна група за продажба на скъпи коли, участвал и полицай

П рестъпна група за продажба на скъпи коли е разрушена преди дни. Четирима души са взели участие в групата, един от тях е управителен офицер от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово, сподели наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Ангел Кънев по време на брифинг по отношение на интервенцията от предходната седмица по обезвреждане на проведена незаконна група с присъединяване на чиновници от „ Пътна полиция “ в Габрово. При акцията от предходната седмица в Габрово са арестувани трима души, като четвъртият човек е отвън България и за него е издадена европейска заповед за арест. Прокуратурата ще изиска от съда тримата арестувани да бъдат оставени за непрекъснато в ареста  ареста.

Установени са четирима души – жена, двама мъже, които не са длъжностни лица, и един чиновник на ОДМВР - Габрово. Събрани са данни за противозаконна продажба на повече от четири скъпоструващи кемпера, които са за над 100 хиляди лева, стана ясно от думите на прокурор Кънев, представен от Фокус.

Престъпната група е работила от 2016 година Подставени лица са наемали против възнаграждение първокласни коли от Германия, които след това били обявявани за откраднати. В сервизи у нас на колите им е бил пренабиван номерът на рамата, създавани им били неистинен документи и по-късно били регистрирани в габровския КАТ, а след това са продавани.

Събират се данни за още свързани с групата хора. Има информация за 14 регистрации на коли. Задържаният служител на реда имал директно присъединяване в регистрацията на колите и е съдействал за оформянето на касаещата ги кореспонденция. У него са открити към 5000 лева, върху които имало отпечатъци на ръководителя на групата.

Полицейският чиновник е взимал към 5000 лева за противозаконната регистрация на един автомобил, сподели прокурор Кънев. „ Другите трима, взели участие в незаконната група, са български жители от Варна - предприемачи, не са престъпно проявени. Възложили сме данъчни проверки на цялостната активност на тези лица, с цел да установим има ли сходство или не на имуществото, което имат, и паричните средства, които получават. Дамата не работи нищо, двамата мъже, които не са длъжностни лица – единият работи в Германия, а другият в България и активността им е обвързвана с продажба на коли “, изясни прокурор Кънев. Той посочи, че регистрацията на присвоените коли постоянно е ставала в Министерство на вътрешните работи – Габрово.-->
 

Прокуратурата има данни и за други лица от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Габрово, на които им е казано да правят избрани дейности при работата им в КАТ, свързани с регистрацията на колите, прецизираха от държавното обвиняване.
 
Бяха направени опити от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи  в Габрово да се затруднят дейностите на спецпрокуратурата и вътрешна сигурност при акцията по задържане на служителя на " Пътна полиция ", съобщи зам. основният прокурор Иван Гешев. " Няма да позволим да бъдем саботирани или да се открива чадър над лица, за които се счита, че са направили закононарушения ", сподели той.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев е упълномощил на Вътрешна сигурност и Инспектората на Министерство на вътрешните работи да се ревизира дали дейностите на чиновници на ОДМВР Габрово са законни. Информация е изпратена и на вътрешния министър Валентин Радев и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Тепърва ще се открива дали чиновниците са направили административно нарушаване или дейностите им подлежат на наказателно гонене.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР