престъпление по чл. 301 ал.3 вр. с ал.1 вр. с

...
престъпление по чл. 301 ал.3 вр. с ал.1 вр. с
Коментари Харесай

Шефката на лаборатория към голяма болница влиза в затвора!


закононарушение по член 301 ал.3 вр. с ал.1 вр. с член 20 ал.2 вр. с ал.1 вр. с член 26 ал.1, вр. алинея 3 от Наказателен кодекс за Йорданка Д., и член 301 ал.3 вр. ал.1 вр. член 20 алинея 3 и алинея 4 вр. ал.1 вр. член 26 ал.1 вр. алинея 3 от Наказателен кодекс – за подсъдимия Вълко З.

Освен това Йорданка е приета за отговорна и в това, че през същия интервал в Пловдив като длъжностно лице – началник на " Специализирана химическа лаборатория “ при УМБАЛ " Пловдив “ АД, в кръга на службата си е съставила протоколи за кръвни проби, в които е удостоверила погрешни условия за да бъдат употребявани пред бранш " Пътна полиция “ при ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив като доказателства за тези условия  – закононарушение по член 311 ал.1 вр. член 26 ал.1 от Наказателен кодекс, за което на подсъдимата е наложено наказване от една година отнемане от независимост.

За двете действия, осъществени от Йорданка е наложено едно общо най-тежко наказване от три години отнемане от независимост, към което е присъединено и наказването санкция в размер на пет хиляди лв..

По отношение на подсъдимия  Вълко съдът е постановил да изтърпи напълно и настрана наказване от една година отнемане от независимост, наложено му от Районен съд – Пазарджик през март 2017 година, чието осъществяване е било отсрочено по реда на условното наказание. 

Подсъдимите ще следва да изтърпят наложените санкции дейно, като за подсъдимата Йорданка е избран първичен общ режим, а за подсъдимия Вълко първичен непоколебим режим.  

Освен това подсъдимата Йорданка е лишена от правото да заема длъжността началник на " Специализирана химическа лаборатория “ за период от четири години. Тя е наказана и да заплати сумата в размер на 4400 лв., представляващи равностойността на непозволено получените парични средства. Присъдата не е дефинитивна и предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР