Прессекретарят на руския президент Владимир Путин призна, че Русия все

...
Прессекретарят на руския президент Владимир Путин призна, че Русия все
Коментари Харесай

Песков не изключи Русия да използва ядрено оръжие при екзистенциална заплаха

Прессекретарят на съветския президент Владимир Путин призна, че Русия към момента не е постигнала нито една от военните си цели в Украйна и отхвърли да отхвърли, че Москва може да прибегне до потреблението на нуклеарно оръжие, съобщи CNN.

В изявление за Кристиан Аманпур от CNN във вторник Дмитрий Песков неведнъж отхвърли да изключи, че Русия ще обмисли потреблението на нуклеарни оръжия против това, което Москва счита за „ екзистенциална опасност “.

На въпрос при какви условия Путин би употребявал нуклеарния потенциал на Русия, Песков отговори, „ в случай че това е екзистенциална опасност за страната ни, значи може да стане “.



По-рано Путин е намеквал за потребление на нуклеарни оръжия против страни, които счита, че заплашват Русия. Още през февруари съветският президент сподели в телевизионно изказване:

„ Без значение кой се пробва да ни застане на пътя или още повече да основава закани за нашата страна и нашия народ, те би трябвало да знаят, че Русия ще реагира неотложно и следствията ще бъдат такива, каквито в никакъв случай не сте виждали в цялата си история. "

След това той сподели по време на телевизионна среща с съветски представители на защитата, че „ длъжностни лица във водещите страни от НАТО са си разрешили да вършат нападателни мнения за нашата страна, по тази причина с актуалното подреждам на министъра на защитата и началника на Генералния щаб да слагат възпиращите средства на съветската войска в бойна подготвеност. "



На въпрос какво Путин мисли, че е постигнал до момента в Украйна, Песков отговори:

" Е, първо, още не. Той към момента не (го) е постигнал. "

Говорителят сподели, че „ специфичната военна интервенция “ – евфемизъм за съветската война против Украйна – „ продължава прецизно в сходство с проектите и задачите, които са били открити авансово “.

Песков също повтори настояванията на Путин, като сподели, че " главните цели на интервенцията " са " да се отървем от военния капацитет на Украйна ", да се подсигурява, че тя е " неутрална страна ", да се отстранен " националистическите батальони " на Украйна, тя да одобри, че Крим – анексиран от Русия през 2014 година – е част от Русия и че отделилите се рускоезични анклави към Луганск и Донецк „ към този момент са самостоятелни страни “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР