Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отрече спекулациите в

...
Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отрече спекулациите в
Коментари Харесай

Песков: Русия не планира да елиминира Зеленски

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отхвърли спекулациите в медиите за хипотетичните проекти на Русия да отстрани украинския президент Владимир Зеленски и изрази вярата, че Киев ще се съгласи с изискванията на Москва за довеждане докрай на специфичната интервенция. Това сподели той в изявление за телевизионния канал LCI, което ще бъде излъчено в сряда вечерта, предава

" Не, това не е правилно. Не приказваме за това, както и за окупацията на Украйна ", сподели той в отговор на молба да разяснява сходни изказвания.

„ Много публицисти разискват изказванията на Зеленски. Това е президентът на Украйна, само че ние не знаем какво пие и пуши “, добави още Песков.

" Ние сме заинтригувани той да одобри изискванията на Русия, които бяха ясно декларирани от съветската делегация. Бихме желали да приключим специфичната военна интервенция посредством договаряния ", разяснява Песков.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачата е демилитаризация и денацификация на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР