Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер коментира информацията, че съветникът

...
Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер коментира информацията, че съветникът
Коментари Харесай

„Намаляване на риска“. Белият дом призна за преговори между Вашингтон и Кремъл

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер разяснява информацията, че съветникът на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан води непублични диалози с високопоставени чиновници на Кремъл.

Според нея диалозите през последните няколко месеца са били единствено за " понижаване на риска " в връзките сред Съединени американски щати и Русия.

Говорителката на Белия дом акцентира, че Съединени американски щати се придържат към правилото „ нищо за Украйна без Украйна “. Тя добави, че Вашингтон се пробва да резервира отворени каналите за връзка с Русия, „ тъй че към момента да имаме опция да се свържем [със страната-агресор] “.

По-рано The Wall Street Journal, базирайки се на източници, заяви, че съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан е водил поверителни диалози през последните месеци със съветника на Путин по външните работи Юрий Ушаков и секретаря на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

По време на посещаване в Киев на 4 ноември Джейк Съливан разяснява опцията за договаряния на Вашингтон с терористичната страна Русия и акцентира, че разискването на Украйна без Украйна е невероятно, а позицията на Руската федерация е неприемлива.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР