Пресаждането на теменужката ще спаси цветето, ако корените му са

...
Пресаждането на теменужката ще спаси цветето, ако корените му са
Коментари Харесай

Пресаждането на теменужката ще спаси цветето при изгнили корени

Пресаждането на теменужката ще избави цветето, в случай че корените му са изгнили

Теменужките са едни от най-красивите домашни растения, които по време на цъфтежа се трансформират в същинска украса на перваза на прозореца. Когато се грижите за тях, би трябвало да спазвате избрани правила, в противоположен случай цветето може да се разболее и външният му тип може да се утежни. Един от най-често срещаните проблеми, с които се сблъскват производителите на цветя при развъждането на теменужки, е увяхването на листата.

Най-често, този проблем поражда заради изгниване на кореновата система, породено от прекалено поливане на растението. В никакъв случай не би трябвало да се преполиват теменужките и водата да застоява в чинийката на саксията.

Ако забележите, че листата на теменужката стартират да увяхват, растението забавя растежа си и пъпките опадат, би трябвало да пресадите цветето допустимо най-скоро, в противоположен случай то може да почине.

Извадете теменужката от саксията и започнете деликатно да премахвате земната бучка.

След премахване на корена на растението, почистете теменужката, като отстраните долния ред листа, които са изгубили еластичността си.

Следващата стъпка е да извършите тънки сечения в стъблото.

Това е належащо, с цел да се отстрани изцяло гнилата част от цветето и да намерите мястото, където се намира живото стъбълце.

След като почистите всички ненужни елементи, оставете теменужката за 5-7 минути, тъй че стъблото да изсъхне малко.

Сега би трябвало вярно да засадите цветето: поставете пласт начупен полистирен на дъното на саксията, от горната страна изсипете пласт специфична почва за теменужки.

В почвата в средата на саксията направете хлътналост и поставете теменужката.

Полейте теменужката с малко вода. За да може да се вкорени по-бързо, поставете растението в найлонов плик, като по този метод вършиме дребна спонтанна оранжерия.

Вижте още: Третиране на картофите срещу колорадски бръмбар

Пресаждането на теменужката ще ви разреши да спасите обичаното си цвете, даже в случай че кореновата система на растението е изцяло изгнила.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР