„Препоръчваме да няма струпване на първия учебен ден на всички

...
„Препоръчваме да няма струпване на първия учебен ден на всички
Коментари Харесай

Да няма струпване на първия учебен ден, предупреждава зам.-м...

„ Препоръчваме да няма скупчване на първия образователен ден на всички възпитаници, да има равномерен график на разкриване на образователната година и това да се случва навън. “ Това сподели пред БТВ служебният зам.-министър на образованието Мария Гайдарова.

„ В насоките си МОН ясно е разписало всички вероятни обстановки, както и процедурите, които да се следват от шефовете. Нашето виждане е, че би трябвало да имаме оптимално присъствено образование във всички учебни заведения в страната с главен приоритет здравето на учениците “, добави тя.

Гайдарова добави, че в учебните заведения ще има обезпечени маски за всяко дете, което е не запомнило своята.

„ Организацията за 15 септември е съвсем подготвена – 1., 5., 7. и 12. клас ще са на тържественото разкриване, това са към 700 души. Колкото и да е на ротационен принцип, това е празненство и има страсти. Въпреки всичко ще се постараем да има отдалеченост сред обособените класове. Апелът на шефовете е тези насоки да придобият административно тежък темперамент, да имат автограф на министър и да придобият характера на заповед, което е доста значимо “, съобщи шефът на столичното 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов” Диян Стаматов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР