Преподавателят от УНСС доц. Мартин Осиковски обяви, че напуска ръководните

...
Преподавателят от УНСС доц. Мартин Осиковски обяви, че напуска ръководните
Коментари Харесай

Доцент подаде оставка след предизборно посещение на Борисов в УНСС

Преподавателят от УНСС доцент Мартин Осиковски разгласи, че напуща управителните постове, които заема в университета, поради политическа пропаганда във висшето образователно заведение. По-рано в петък в УНСС дойдоха трима кандидат-депутати от ГЕРБ: министър председателят Бойко Борисов, съпровождан от здравния министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков. Те участваха на тържественото разкриване на новия корпус на образователното заведение.

" Университетите, с които животът ми е обвързван от млади години и в които съм учил, прелестните студенти, с които работя, и законите на Съвестта не ми разрешават да подмина това с нехайство – иначе не мога ", написа Осиковски във Facebook.

Той показва, че като алегоричен израз на противоречие и митинг подава оставка " управителната " служба " основен секретар по уеб връзки " на Университета, отдръпва се като член на редколегията на " Научни писания " и " Годишник на УНСС ", напуща и атестационната комисия на факултет " Икономика на инфраструктурата ".

" Предварително желая да заявя, че знам какво ще се каже: " Но това не е политическа пропаганда, ние единствено преглеждахме постройка ". Отговарям: хайде да не се вършим и да си приказваме като мъже, апелирам ", уточни още Осиковски.

От началото на предизборната акция министър председателят Бойко Борисов не е слизал от джипката и не е преставал да излъчва онлайн във фейсбук обиколките си из страната. Това провокира съществени рецензии и даже сигнали против него до ЦИК. Причината – Борисов с изключение на министър председател е и претендент за депутат, а в това време употребява държавен запас за туровете си. Още при започване на акцията комисията не съумя да вземе, а от този момент ГЕРБ повтарят, че той извършва отговорностите си, а не пропагандира. Принципният въпрос обаче продължава да стои – редно ли е министър председателят да се възползва от поста си по време на предизборна акция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР