Преподаватели и студенти от Техническия университет във Варна посадиха 60

...
Преподаватели и студенти от Техническия университет във Варна посадиха 60
Коментари Харесай

Преподаватели и студенти от Техническия университет във Варна посадиха 60 дръвчета

Преподаватели и студенти от Техническия университет във Варна посадиха 60 дръвчета в Седмицата на гората, която се отбелязва в първата седмица на април,  оповестиха от пресцентъра на образователното заведение.

Юбилейното залесяване " 60 дръвчета за 60 години ТУ-Варна “ се състоя в Държавния горски разсадник " Малка чайка ". Ректорът на университета проф. доктор инж. Венцислав Вълчев засади първото дръвче и го посвети на юбилея на образователното заведение с увереността, че посаденият масив носи мощна сила и ще остане за идните генерации.

Той изрече благодарността си към сътрудниците от Държавно горско стопанство – Варна и към шефа му инж. Ганка Димитрова, зам.- шефа инж. Владислав Георгиев и на ръководителя на разсадника Милен Стоянов, които предоставиха безплатно 60 фиданки от сребролистна липа.

В залесяването, с изключение на академичното управление, се включиха доцент доктор Павлина Наскова от катедра " Растениевъдство " и представители на Студентски съвет. 

Лесовъдите обясниха на студентите смисъла на горите и проведените залесявания и подариха за засаждане в двора на Технически университет млади дръвчета от червен дъб.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР