Препълнена чиния със спагети и обилни добавки или топъл хляб,

...
Препълнена чиния със спагети и обилни добавки или топъл хляб,
Коментари Харесай

6 безценни трика как да ядем тестени изделия, без да качваме килограми

Препълнена паница със спагети и значителни добавки или топъл самун, намазан с апетитна лютеница – все неща, които ни карат да замечаем за богата софра и приятни кулинарни преживявания. Винаги обаче имаме едно мислено, тъй като свързваме любимите тестени произведения с трупане на непотребни килограми, с които след това мъчно се разделяме. Наскоро извършено проучване обаче сподели, че нямаме учредения за терзание – връзка сред затлъстяването и богатите на въглехидрати тестени произведения не бе открита.

В Италия екип лекари и диетолози направи разбор на хранителния режим с тестени произведения на 23 000 души. Установено е, че пастата, която е най-масово публикувана в страната, в действителност способства за тънка талия и по-добро съответствие на мазнините в организма. Учените предлагат следните 6 трика, които ще ни разрешат да не се лишаваме от паста и самун, като в това време резервираме оптималното си тегло.


1. Избягвайте консумирането на прекомерно доста „ бели въглехидрати “ – бял самун, бяла паста и бял ориз.

2. Да се натъртва на нерафинираните въглехидрати – те са по-бавно усвоими от организма. Такива са картофите и пълнозърнестите храни.

3. Да не се прекалява с количеството храна като цяло. Ако 1/3 от чинията ни е цялостна с богати на нишесте артикули като ориз, картофи и паста, е изцяло задоволително.

4. Подбирайте паста, приготвена от пълнозърнесто брашно.

5. Не прекалявайте с варенето на пастата – приготвяйте я като италианците – „ ал денте “. Така тя е доста по-полезна и здравословна.

6. Включете в менюто си безглутенови артикули – към този момент на доста места можем да намерим оризова паста, както и паста от киноа и елда.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР