Преодоляването на епидемията от КОВИД-19 ще бъде маратон, а не

...
Преодоляването на епидемията от КОВИД-19 ще бъде маратон, а не
Коментари Харесай

Европейският здравен център: Преодоляването на епидемията ще бъде маратон, а не спринт

Преодоляването на епидемията от КОВИД-19 ще бъде маратон, а не спринт, предизвести през днешния ден шефът на Европейския център за попречване и надзор на болесттите Андреа Емън. Тя приказва пред комисията на Европейския парламент по околна среда, публично здраве и сигурност на храните.

Емън уточни, че с излизането от карантината и облекчаването на част от досегашните ограничавания основна роля ще имат известията към жителите, с цел да бъде арестувано разпространяването на болестта. По нейните думи наложените ограничавания за придвижване и другарство до момента са довели до 45 на 100 по-малко заразявания в последните две седмици, съпоставено с началото на април.

Емън заяви, че в множеството европейски страни се следи затихване на епидемията, като в четири страни данните остават без смяна, а в една се следи нарастване в дневния брой на новооткритите заболели.

В света до през днешния ден инфектираните са към 3,5 милиона, а към 250 хиляди са умряли от КОВИД-19. От този брой 1,1 милиона са инфектираните в Европейски Съюз и Англия, а смъртните случаи са над 130 хиляди. Над половината от умрелите са хора, признати в домове за обществени грижи, посочи Емън.

По нейните думи отсега нататък ще бъде належащо страните да наблюдават географското разпространяване на заразата; да вкарват все по-широко проучванията за вирусоносители; да откриват и изолират тези, с които вирусоносителите са общували; да изготвят тактики за връщането на хората на работа. Емън означи нуждата от деликатен асортимент на известията към обществото - така наречен рискова връзка.

Според нея е значимо хората да бъдат наясно, че днешната опасност скоро няма да изчезне. Емън добави нуждата всеки да продължи да поддържа висока персонална хигиена, безвредно разстояние от близките, както и всички да знаят разпоредбите за приложимост на защитните маски
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР