Преобладаващата част от французите се съмняват в способността на властите

...
Преобладаващата част от французите се съмняват в способността на властите
Коментари Харесай

Французите не вярват, че властите могат да ги защитят от терористи

Преобладаващата част от французите се съмняват в способността на управляващите да ги защитят от набези на терористи след поредицата от офанзиви, осъществени този месец в страната от радикални ислямисти и единствено 26 на 100 са сигурни в сигурността си. Това излиза наяве от резултатите на допитване на социологическата организация "Одокса ", съобщи ТАСС.

През октомври доверието към държавното управление по въпроса за отбраната от тероризма внезапно понижа, цитира в. "Фигаро " извадки от проучването.

Резултатите демонстрират, че от месец юли насам този индикатор е намалял с 18 пункта. Със седем пункта е понижен в седмицата след жестокото ликвидиране на учителя край Париж, показва "Одокса ".

Допитването е извършено седмица преди атентата в Ница и 57 на 100 от участниците са декларирали, че покрай религиозните обекти няма задоволително полицейско наличие, отбелязва Българска телеграфна агенция.

След тези трагични събития управляващите дадоха обещание да активизират към 4000 военни, с цел да охраняват гробищни паркове и храмове.

Рано сутринта в четвъртък въоръжен с нож човек атакува богомолци в католическа черква в центъра на Ница, умъртви трима и беше арестуван. Малко по-късно набези с хладно оръжие имаше в Авиньон и пред консулството на Франция в саудитския град Джеда.

Поредицата от набези се случи по-малко от две седмици след нападението в парижкото предградие Конфлан Сент Онорин. На 16 октомври 18-годишен терорист умъртви преподавател там, поради това, че показвал карикатурите на пророка Мохамед, оповестени от седмичника "Шарли ебдо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР