Преминаването към кръгова икономика бе обсъдено на среща в Министерството

...
Преминаването към кръгова икономика бе обсъдено на среща в Министерството
Коментари Харесай

МИИ обсъди преминаването към кръгова икономика

Преминаването към кръгова стопанска система бе разисквано на среща в Министерството на стопанската система и промишлеността, оповестиха от ведомството В диалога взеха присъединяване представители на научните среди, Администрацията на Министерския съвет, Министерство на околната среда и водите и Министерство на нововъведенията и растежа. Домакин на срещата бе заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Янко Топалов.

„ Реализирането на този развой ще спомогне за построяването на резистентност в дълготраен проект “, съобщи Янко Топалов. Той добави още, че „ присъединяване на научните среди в плавното прекосяване от линейна към кръгова стопанска система е основно “ .

Участниците в диалога дискутираха, че е доста значимо да бъде нараснала информираността по въпросите, свързани със зеления преход, както и нуждата фирмите да влагат в тази сфера , което ще докара до добавена стойност за личния им бизнес. Бе коментирано още, че смяната в метода на мислене е от значително значение, с цел да може тези бизнес хрумвания да се осъществят.

„ Преминаването от линейна стопанска система към кръгова е основна смяна в икономическия ред “, разяснява зам.-икономическият министър и уточни, че „ тази смяна би трябвало да обхване целия индустриален цикъл – дизайн на продуктите, придвижването на материалните потоци, основаването на верни тласъци и правни структури за стимулиране на бизнес хрумвания “ .

По време на срещата бе разисквана признатата Стратегия за преход към кръгова стопанска система на Република България за интервала 2022–2027 г . и Плана за деяние към нея. Дискутирано бе, че е от изключителна значимост научните среди да бъдат привлечени при взимането на решения на институционално равнище и техния опит да бъде прилаган в процеса по прекосяване от линейна към кръгова стопанска система.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР