Премиерното представяне на танцово-поетичния концерт Там, където не сме“ с

...
Премиерното представяне на танцово-поетичния концерт Там, където не сме“ с
Коментари Харесай

Спектакъл по стихове на Господинов в Пловдив


Премиерното показване на танцово-поетичния концерт „ Там, където не сме “ с музика за пиано на Фредерик Шопен и лирика на Георги Господинов събира виртуози на музиката, актьорското майсторство и балета на сцената на Драматичния спектакъл – Пловдив в Нощта на театрите на 18 ноември 2023г. от 19:00ч .

Това е театър, който се претърпява надълбоко и помни дълго, тъй като пленява всяко осезание. Пианистката Венета Нейнска, актрисата Дария Симеонова и балетистите Виктория Петрова и Васил Дипчиков ще преплетат класическата музика на Фредерик Шопен със стиховете на Георги Господинов и откровената хореография на чувствеността в зрелище, което сплотява трите изкуства – лирика, музика и танц.

Дария Симеонова е влизала в кожата на доста запаметяващи се герои и в най-различни посоки на актьорското майсторство. Освен сериалите „ Под прикритие “ и „ Откраднат живот “, от които е позната на необятната аудитория, тя е част от трупата на Театър „ София “, Театрална работилница „ Сфумато “ и редица кино продукции.

Венета Нейнска – т алантът на пианистката допира с деликатност и точност, присъщи на откровения и автентичен гений. А пътят на този гений се простира толкоз далеко. Венета Нейнска стартира образованието си в музикалното учебно заведение в град София и продължава развиването си при Джон Пери в Южнокалифорнийския Университет в Лос Анджелис, Калифорния и Джоан Хавил в учебното заведение по музика и драма „ Гилдхол “ в Лондон, Англия.

Виктория Петрова и Васил Дипчиков са солисти на единствената българска натрупа за актуален танц и танцов спектакъл в България – балет „ Арабеск “. Освен в постановките „ Нестинарка “, „ Лешникотрошачката “ и „ Ромео и Жулиета “ артистичното дуо взе участие в голям брой филми, видео клипове, реклами и телевизионни формати.

Георги Господинов е притежател на влиятелни литературни награди, измежду които интернационалната премия „ Букър “ и „ Премио Стрега Еуропео “. Той е един от най-превежданите и награждавани български създатели. Именно стихосбирката му „ Там, където не сме “ въодушевява и дава името на представлението, в което са включени и други негови творби.

Снощи той получи и Специалната премия „ Перото “ за повсеместен принос към българския книжовен подтекст.

Организаторите от Sofia Art Institute избират “Там, където не сме ” за своя първи план пред необятната аудитория, заявявайки своето желание за основаване на значима културна платформа, в която образованието по всички изкуства да бъде на най-високо равнище, а приспособени версии на просветителните им стратегии да бъдат имплементирани из цялата страна, достигайки в това число до деца в неравнопоставено състояние. С този план Sofia Art Institute стартира построяването на общественост, която посреща топло всеки искащ да се учи и развива, а водеща цел за екипа на Sofia Art Institute е възпитанието в самоусъвършенстване, блян към знание и духовна извисеност.

Билети са налични в epaygo.bg, на касите на EasyPay и касата на Драматичния спектакъл – Пловдив.

Специално предложение на уредниците са VIP билетите, които обезпечават освен най-хубавите места в залата, само че и опция за публиката да поддържа активността на Sofia Art Institute и правилата, зад които организацията застава. Тези лимитирани по брой билети дават достъп до VIP салона след концерта, където публиката ще има опция за среща с изпълнителите, ще се наслаждения на изисканите виновност на Aya Estate Vineyards и ще получи похвали от издателство „ Жанет 45 “, Laboratorios Babe и Doppelherz, България.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР