Премиерата на филма Уроци по немски е вече по българските

...
Премиерата на филма Уроци по немски е вече по българските
Коментари Харесай

Юлиан Вергов за филма „Уроци по немски”, българското кино и мечтите

Премиерата на кино лентата „ Уроци по немски ” е към този момент по българските кина. Продукцията завоюва голям брой награди, олицетворявайки човешки ориси, а основният й воин е любим на хиляди българи - Юлиан Вергов, въплътен в ролята на Никола.

Вергов е артист със международно приет гений, оценен както на български кино фестивали, по този начин и на задгранични. Неговият дебют е през 2001 година на сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов ”, като в течение на кариерата си продуцира, снима се в сериали и взе участие във кино продукции. Той взе участие и в копродукции, каквато е и филмът „ Уроци по немски ”.

Според Юлиан Вергов, когато някой от ранга на Павел Веснаков, който е режисьор и сценарист на пълнометражния филм, те предложения да се включиш в екипа и то за основната роля, нямаш доста варианти. Веснаков е необикновен експерт, чиито късометражни продукции са надълбоко впечатляващи и са уместно оценени с доста награди, както в България, по този начин и в чужбина. Двамата са работили дружно и в малкия екран и познават възгледите си.

Филмът „ Уроци по немски “ е сниман още през 2020 година, само че поради усложнената конюнктура към пандемията в България дебютира едвам в този момент по кината.

„ Очаквам хората да гледат с обич българското кино “, съобщи Юлиан Вергов.

За облика си на Никола споделя, че е доста сладкодумен и им е лишило много време да се сближат, само че въплъщаването в каквато и да е роля не е елементарно. Определя Никола като напълно елементарен човек. Човек осъзнал грешките си, търсещ реабилитация, нов живот и независимост, който е до болежка открит и безпределно сензитивен.

За кино лентата споделя, че главен е стремежът да започнеш изначало и да прецениш какво ти коства. А и освен на теб.

Говорейки си за провокациите по време на снимачния развой, Вергов си спомни за продължителните снимачни дни, внезапната промяна на климатичните условия – от страшна горещина, през мощен дъжд до заледяване и приключи с извеждането на героя.

„ Финалната сцена с един от титаните на българското кино Васил Банов “, е най-незабравимата сцена във кино лентата за артиста, а най- сложни за него се оказват всички сърдечни подиуми със фамилията.

„ Това е специалност, която се учи цялостен живот. Така, че е мъчно да постигнеш кой знае какво, само че се надявам откровено изкуството да има водеща роля в живота ни. От позиция на българското кино, то се е възродило, а ползата постепенно и непреклонно нараства. Има не един и два български кино лентата приети на международни конгреси, съгласно мен, Холивуд е единствено въпрос на време. “, намерено показа Юлиан Вергов.

Актьорът мечтае българското кино да се разпространява и да се гледат български филми, както в България, по този начин и по света на „ търси се “.

Автор: Мая Панчева
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР