Премиерът в оставка Николай Денков обясни на излизане от президентството,

...
Премиерът в оставка Николай Денков обясни на излизане от президентството,
Коментари Харесай

ПП-ДБ не виждат причина за конституционна криза

Премиерът в оставка Николай Денков изясни на излизане от президентството, че няма терзания за конституционна рецесия в страната. По-рано Румен Радев разкритикува измененията в главния закон и по особено служебния кабинет като изясни на ПП-ДБ, че ще направи „ всичко допустимо изборът на длъжностен кабинет да не прерасне в конституционна рецесия “. Президентът им изясни, че бил сюрпризиран от оставката на зам.-омбудсмана и ги нахока, че не са попитали какви са ѝ претекстовете и имало ли е напън.

„ Отсега да се предпоставя конституционна рецесия ми се вижда много несериозно. Имаме още стъпки от процеса, такава процедура има в другите страни. Както виждате, там не е настъпила конституционна рецесия “, съобщи той. 

Денков изясни, че е имало предложение въобще да няма служебно държавно управление, само че в случай че беше станало по този начин, тогава щеше да има обвинявания, че ръководещите ще желаят да са на власт по време на избори. Именно това са му предложили и от Венецианската комисия.

На въпрос дали чака политическо служебно държавно управление той отговори: „ Не мога да разясня. Това, което би трябвало да се извърши, са наредбите в конституцията, по този начин, както са разказани “.

Премиерът в оставка добави, че за 1 мандат не се вършат промени в Конституцията,а трябвало устойчива структура. Нормално било да има компликации.

На въпрос дали не го тормози къса писта и партийна обязаност, той отговори: „ А вас не ви ли тормози нещо друго - че в институции, които би трябвало да бъдат партийни самостоятелни, се оказва, че има партийно подвластни лица и то от единствено един политик от единия завършек на политическия набор. Ето това е проблем и което от самото начало се опитвахме за наложим като промени. Да не стигаме до обстановка, в която сякаш самостоятелните регулатори се оказвам оцветени политически “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР