Премиерът в оставка Кирил Петков заминава на посещение в Азербайджан,

...
Премиерът в оставка Кирил Петков заминава на посещение в Азербайджан,
Коментари Харесай

Кирил Петков заминава на посещение в Азербайджан в опит да договори допълнителни доставки на газ

Премиерът в оставка Кирил Петков отпътува на посещаване в Азербайджан, с цел да договаря за спомагателни количества природен газ за България.

България е един от трите получатели на азерски газ в Европа като за страната ни Азербайджан е значим сътрудник в постигането на действителна диверсификация на енергийните доставки, е позицията на българския министър-председател Кирил Петков.

Приоритет на държавното управление е подобряването на районната енергийна съгласуваност и енергийна сигурност на България и Европа.

Комисията за енергийно и водно контролиране изиска незабавно информация от " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз ", и " Газов хъб Балкан " по отношение на ограниченията, които подхващат за попречване на рецесия с доставките на газ през зимния интервал.

Междувременно Европейската комисия показа спешен енергиен проект, който цели потреблението на газ в Европейски Съюз да намалее с 15 % до пролетта на идната година. Всички семейства, обществени администрации, снабдители на сила и промишлеността би трябвало да подхващат ограничения за икономисване на газ.

Мярката към този момент е доброволна, само че при положение на изключителна обстановката Брюксел предлага да се задейства наложително понижаване на потреблението на газ от всички държави-членки.

Източник БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР