Премиерът Стефан Янев разговаря с ръководството на браншова камара Пътища.

...
Премиерът Стефан Янев разговаря с ръководството на браншова камара Пътища.
Коментари Харесай

Пътни строители след срещата с Янев: Докато има диалог, ще се въздържаме от протести

Премиерът Стефан Янев беседва с управлението на браншова камара " Пътища ". На срещата участваха и представители на три министерства - районното, финансите и правораздаването, както и представители на АДФИ. Целта на срещата беше да се откри механизъм, по който да се разплатят отговорностите към сектора, оповестяват от Българска национална телевизия.

Стефан Янев е разпоредил още в понеделник да се сътвори работна група, с цел да се реши формата, по която ще започва подготовката на зимното поддържане, както и формата, по която ще се извърши разплащането по към този момент осъществените действия, по договорите.

Това съобщи след срещата Стефан Чайков, ръководител на УС на Браншова камара „ Пътища “. По думите му готовността за протестни дейности остава. " Но до момента в който съществува и минималната опция за разговор, ще призовем нашите членове да не вземат участие и да не правят протестни дейности ", сподели Чайков.

Регионалният министър Виолета Комитова от своя страна съобщи, че служебното държавно управление не е спирало да мисли от първия си ден до през днешния ден по този проблем. Тя съобщи, че е открит изхарчен бюджет на АПИ за настоящ ремонт и поддръжка в размер на 382 млн. лева до края на април, а предоставени работи за настоящ ремонт и поддръжка за 1,5 милиарда

В последните седмици пътните строители стачкуваха няколко пъти поради неизплатени поправки, а районният министър Виолета Комитова изясни неведнъж, че средства за осъществените поправки няма.
Според браншовата камара неизплатените средства са над 900 милиона лв., а засегнатите са над 100 000 души.
Тази седмица пътните строители се срещнаха и с президента Румен Радев, след което оповестиха, че остават в протестна подготвеност, в случай че не бъде открито решение на казуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР