Премиерът призова армията да засили бойната си готовностПравителството предвижда 5%

...
Премиерът призова армията да засили бойната си готовностПравителството предвижда 5%
Коментари Харесай

Китай се стреми към мирно съединяване с Тайван

Премиерът прикани армията да ускори бойната си подготвеност
Правителството планува 5% стопански растеж тази година

Китайското държавно управление би трябвало да предизвиква мирното развиване на връзките с Тайван и да се стреми към мирното сливане на Китай с Тайван, съобщи китайският министър председател Ли Къцян в отчет пред Народното събрание в Пекин, чиято годишна сесия стартира през днешния ден, съобщи Ройтерс.

“Китайците от двете страни на Тайванския пролив са едно семейство и имат обща кръв. Трябва да насърчаваме икономическите и културните взаимоотношения през Тайванския пролив и да възстановяване системите и политиките, които способстват за добруването на нашите тайвански сънародници ”, посочи Ли.

Същевременно той съобщи, че въоръжените сили на Китай би трябвало да отделят повече сила за това да се приготвят при условия, които наподобяват военните, и да засилят своят бойна подготвеност. “Въоръжените сили би трябвало да усилят интензитета на военната си подготовка и да засилят готовността си във всички сфери. Те би трябвало да разработят нови управителни начала на военната си тактика и да положат координирани старания за възстановяване на военната работа по всички посоки и във всички сфери ”, акцентира Ли Къцян.

Той направи и обзор на работата на държавното управление през 2022 година “Останахме обвързани с уговорката да се отваряме по-широко към света и разширихме интернационалното икономическо и комерсиално съдействие, с цел да реализираме взаимноизгодни резултати. Вносът и износът бяха постоянни и качеството им беше усъвършенствано. Със постоянен напредък вносът и износът подкрепиха икономическото развиване на Китай ”, регистрира Ли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР