Премиерът поиска оставката на шефа на полицията в Габрово, това

...
Премиерът поиска оставката на шефа на полицията в Габрово, това
Коментари Харесай

Бойко Борисов иска оставката на шефа на полицията в Габрово

Премиерът изиска оставката на шефа на полицията в Габрово, това сподели самият Бойко Борисов от Дубровник, където е на икономическия и търговски конгрес " 16+1 ".

„ За този, който е позволил ръководителя на Министерство на вътрешните работи в Габрово, ще желая тежка санкция”. Това сподели още министър председателят във връзка конфликтите в Габрово.

Четири наказателни производства, три от които по бързата процедура, са формирани в Районна прокуратура - Габрово след безредиците в града в четвъртък вечерта. Напрежението в Габрово беше подбудено от нахлуване над продавач в денонощен магазин от трима мъже от ромски генезис.
Образуваха четири наказателни производства след митингите в Габрово Три бързи производства се водят против трима мъже на възраст 28, 27 и 19 години
„ Имам основателни искания към шефа на полицията в града. Мен, оставката или поемането на отговорност на този шеф би трябвало да е реалност незабавно щом си пристигна министърът, тъй като месеци наред са допускани неточности в публичния ред - да се движат такива групи, както ми докладват”, сподели още той.



Като се прибера, и министърът като се прибере, може би това ще бъде и решение, сподели Борисов.

„ Чувам да си пият бири на детски площадки, да се вършат на забавни в града. Това е ролята на полицията, да не го позволяват. И несъмнено, да се мине в другата прекаленост, хора, които работят, съблюдават си всичко, което един български жител би трябвало да съблюдава, ние не можем да го лишаваме от правата му и който си разреши да го направи, ще има такива тежки наказания от Европа, вие първи ще разберете”, добави министър председателят.
Втора безсънна нощ в Габрово поради вълнения по време на митинг След конфликтите нощес сред протестиращи и жандармерия четирима души са арестувани
Той съобщи, че има задоволително фрагменти, които е можело да се пратят в Габрово.

„ Нито едните, нито другите би трябвало да се заиграват с тези страхове. Полицията е по тази причина да е взела ограничения. Полицията е по тази причина, в случай че, както слушам, огромни групи са се разхождали нагоре-надолу, тормозят майките децата или хората, полицията къде е, да съм й пратил 100-200 полиция, със стотици милиони дадохме повече за хонорари в Министерство на вътрешните работи. Имаме фрагменти, имаме всичко ", съобщи още Борисов.

На този стадий шефът на габровската полиция отхвърля коментар. Пред bTV той съобщи, че не знае министър председателят да е желал неговата оставка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР