Премиерът обяви, че удължават мярката 60 на 40 до юни

...
Премиерът обяви, че удължават мярката 60 на 40 до юни
Коментари Харесай

Премиерът: Удължаваме мярката 60 на 40 и рестартираме дейността на Националния съвет по антикорупция

" Премиерът разгласи, че удължават мярката 60 на 40 до юни и ще окажат покдрепа на извънредно нуждаещи се за Великден. Кирил Петков сподели също, че рестартира активността на Националния съвет по антикорупция.

Ето какво съобщи Петков при започване на днешното съвещание на Министерски съвет: 

" Има три акцента, върху които ще работим. Искам да възложа на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите дружно с министъра на труда и обществената политика да изработят пакет Великденска поддръжка за най-нуждаещите се наши жители, с цел да посрещнат по-високите цени на храните поради войната в Украйна. Надявам се, че в идната седмица ще предложите подобен съответен пакет, тъй като е значимо да подкрепим хората, когато имат потребност да посрещнат великденските празници по естествен метод, макар войната в Украйна. 

Второто, желая да кажа, че удължаваме през днешния ден 60 на 40 до края на юни, тъй че макар че изключителното състояние свършва на първи април, действително помощта за компаниите ще продължи и в идващите три месеца.

Също по този начин и последното нещо, което е значимо. Днес рестартирам активността на Националния съвет по антикорупция. Заедно с Министерството на вътрешните работи, Министерство на правораздаването и Главен инспекторат ние ще би трябвало да засилим нашите политики против корупцията, която знаем, че е най-големия апаш на стандарта на живот в България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР