Премиерът обяви, че българската икономика все повече изсветлява и нивото

...
Премиерът обяви, че българската икономика все повече изсветлява и нивото
Коментари Харесай

Хампарцумян обясни възможно ли е икономиката да мине "на светло" до няколко години

Премиерът разгласи, че българската стопанска система от ден на ден изсветлява и равнището на бистрота доближава рекордните 79,1 пункта. Борисов уточни, че по прогнози на работодателите през 2023 година равнището на показателя "Икономиката на ярко " за България ще е на равнището на най-хубавите индикатори и с растеж от 15%.

"Разбира се, че е реалистично. Колкото повече се развиват електронните канали за разплащане, толкоз по-прозрачна става системата по натурален метод ", изясни банкерът Левон Хампарцумян пред Bulgaria on Air.

Според него има компании, които са намерили задоволително аргументи да уголемяват активността си в България, само че с цел да за идват повече бизнеси тук, имаме потребност от квалифицирана и добре образована работна ръка.

През последните два месеца се следи растеж от над 10% на бързите заеми, които се теглят главно за отмора. Това демонстрират данните на Асоциацията за отбрана на потребителите.

"Този бърз дребен заем е еквивалент на това да обиколите другари, родственици и сътрудници и да вземете по 200-300 лв. назаем, които ще върнете от идващите заплати. Ако едно вървене на море коства 1000 лв., има два метода да го направиш - да спестяваш предходните месеци или да заемеш от бъдещите си приходи ", разяснява банкерът.

Според него множеството българи, които взимат заем за море, са уверени в приходите си и не се тормозят дали ще могат да ги върнат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР