Премиерът обобщи разговорите със Северна Македония от последните дни -

...
Премиерът обобщи разговорите със Северна Македония от последните дни -
Коментари Харесай

Скандал и искане за оставка: ДПС срещу председателя на Народното събрание

Премиерът заключи диалозите със Северна Македония от последните дни - и в Скопие, и в София

Искане за оставка на ръководителя на Народното събрание и чуване на премиера за Северна Македония. Така мина част от деня в Народното събрание, съобщи

Председателят на Народното събрание да освободи поста, в случай че не може да си извършва отговорностите. Това желаеха от Движение за права и свободи.

Повод станаха техни въпроси към Бойко Рашков по какъв начин е разследвано пазаруването на гласове на последните избори, на които нямало отговор повече от месец.

Минчев отвърна, че подобен има, само че - Движение за права и свободи отново не бяха удовлетворени, а ГЕРБ ги поддържаха.

След този скандал министър председателят заключи диалозите със Северна Македония от последните дни - и в Скопие, и в София.

Денят стартира с следващо искане от водача на Движение за права и свободи за отговор на негов въпрос от вътрешния министър Бойко Рашков. Стигна се до скандал и апел за оставка на ръководителя на Народното събрание.

Движение за права и свободи получиха поддръжка от ГЕРБ.

Така се стигна и до чуване на премиера по тематиката за диалозите със Северна Македония.

„ Изобщо не сте повдигнали въпроса за българските македонци. Това е обвързване на българските управляващи “, сподели Екатерина Захариева от ГЕРБ.

„ Ковачевски е от седмица министър председател и 4 от тези дни прекара с нас. Подписахме 3 меморандума - земеделие предприятия и кулоар 8. Фокус върху правата на българите там. Записване в конституцията. Реално същинската работа не е била свършена “, съобщи министър председателят Кирил Петков.

Коалицията поддържа премиера, само че и изрази паники.

„ По тематиката „ Македония “ в никакъв случай не сме чували предходния министър председател “, сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

„ Ние ще държим да има юридически гаранции за правата на жителите с българско съзнание в Северна Македония “, съобщи Тошко Йорданов.

„ Има сили, които не желаят да има прогрес и те не са единствено от двете страни на границата а и гоеополитически играчи “, разяснява ръководителят на Демократична България Христо Иванов.

А опозицията насочи рецензии към отношението на Брюксел по тематиката.

„ Да отбележа ролята на нашите по този начин наречени сътрудници от Европейски Съюз. Нашите представители не отиват на диалози, а на инструктаж “, съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Петков беше безапелационен, че ще се гледат действителните резултати от диалозите. И демонстрацията на благосклонност от насрещната страна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР