Премиерът Николай Денков обяви, че е изпратил на президента Румен

...
Премиерът Николай Денков обяви, че е изпратил на президента Румен
Коментари Харесай

Денков иска главата на шефа на ДАНС

Премиерът Николай Денков разгласи, че е изпратил на президента Румен Радев претекстовете за освобождение на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев.

Според Денков организацията не се е справила със задачата да отстрани рисковете за нарушавания в изборния развой и е част от казуса, който бе основан за първия тур на вота и докара до анулацията на машинното гласоподава.

Правителството координира работата на службите, сподели министър-председателят и добави, че е изгубил доверието в управлението на ДАНС.

В особено изказване министър председателят разгласи, че е очаквал през днешния ден ръководителят на ДАНС Пламен Тончев да му предложи да освободи заместника на организацията Деньо Денев. Тончев обаче отказал да освободи Денев с претекста „ липса на причини “.

Премиерът означи, че Денев е създател на така наречен „ информация “ от ДАНС, която съгласно Николай Денков „ съдържа непроверени и манипулативни обстоятелства “ и въз съществена на която ЦИК взе решение да анулира машинното гласоподаване на първия тур на локалните избори предходната неделя. За премиера този отвод е сигнал, че Тончев утвърждавам дейностите на Денев.

Денков не пожела да разяснява напрежението сред партиите в така наречен „ некоалиция “. Темата ще бъде обсъждана след изборите тази неделя, когато напрежението спадне, а водачите на партиите тя би трябвало да се схванат по какъв начин и дали ще продължи това ръководство.

Премиера не позволява обаче бюджетът за следващата година да не бъде подсилен. Такъв анонс направи ден по-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Премиерът отговори на въпроса какви дейности ще предприеме държавното управление, откакто Русия реши кореспондента на БНР да напусне страната като реципрочна мярка на решението на българските управляващи да изгонят от София кореспондента на вестник „ Росийская газета “:

„ Няма никакъв проблем Русия да изпрати различен публицист, който не се занимава с шпионска активност в България. При състояние, че този е правил противозаконни действия, той е трябвало да бъде експулсиран от България. Така, че няма никакъв проблем те да изпратят някой различен. Ако имат сходни доказателства за нашия публицист, тогава да обсъждаме. Но в случай че те просто го изгонват, с цел да покажат някакъв политически знак, това няма отношение към публицистиката “.

На въпрос дали държавното управление ще стачкува това решение на съветското външно министерство, министър председателят Денков отговори: „ Ще го обсъдим с външния министър и надлежно ще решим по какъв метод да действаме “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР