Премиерът Николай Денков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният

...
Премиерът Николай Денков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният
Коментари Харесай

Шефове на служби, премиер и МВР в парламента - обсъждат рисковете след войната в Израел

Премиерът Николай Денков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и ръководителите на службите за сигурност са посетители на Председателския съвет в Народното събрание, на който представителите на държавната власт и парламентарните групи разискват рисковете пред националната сигурност след експлоадирането на спора в Близкия изток.

Заседанието беше свикано през вчерашния ден като контрасреща на президентската, откакто президентът Румен Радев не пожела да събере Консултативния съвет по национална сигурност нощес и избра да разиска тематиката на " Дондуков " №2 в по-тесен формат - без политическите водачи.
 NS Predsedatelski Suvet Nachalosnimka3 (002) Ръководителите на специфичните служби се приготвят за второ чуване в границите на по-малко от денонощие - този път пред парламентаристите.
Сбирката при президента обаче не почетоха вътрешният министър и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, както и министърът на защитата Тодор Тагарев, който по това време бе на посещаване в Брюксел за среща на военните министри от НАТО. 

Пред Българска национална телевизия секретарят на президента по сигурността и някогашен боен министър в служебното държавно управление Димитър Стоянов даде да се разбере, че президентът изцяло целеустремено е прескочил политическите сили в своите съвещания нощес

" При тези закрити срещи се споделя класифицирана информация, има политически водачи, които употребяват тези документи като жълти вестници ", изясни Стоянов. 

Премиерът Денков обаче застана паралелно с президента и двамата нощес оповестиха, че непосреден риск за сигурността на страната няма. 

Очаквайте детайлности от днешната паралелна колекция.  

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР