Премиерът Николай Денков изрази днес надежда България да изпълни задачите,

...
Премиерът Николай Денков изрази днес надежда България да изпълни задачите,
Коментари Харесай

Денков говорил с Рюте и Нехамер за Шенген. Казали му: Действайте!

Премиерът Николай Денков изрази през днешния ден вяра България да извърши дилемите, с цел да бъде призната в Шенген, оповестява Българска телеграфна агенция. Трябва да си свършим домашната работа, съобщи той пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в двудневната среща ЕС-Латинска Америка.

Денков е разговарял с министър председателите на Австрия и Нидерландия. „ Разменихме по няколко думи, и двама споделиха " действайте по тематиките, по които сме разговаряли към този момент ", добави той. По неговите думи се чака при започване на септември да бъде ясно какво тъкмо ще може да прави служебното държавно управление на подалия оставка нидерландски министър председател Марк Рюте.

„ Предварителната информация е, че те ще имат опция да работят и по тематиката, която нас ни интересува. Трябва да си свършим домашната работа, да се одобряват законите за КПКОНПИ, да стартира работата по конституционните промени, тъй като Нидерландия най-много се интересува от битката с корупцията. Трябва да подсилим работата по границите, като поканим специалисти и от двете страни, с цел да видят какво става на място “, посочи министър председателят.

Според Денков, в случай че България отговори на рекомендациите от отчета на Европейската комисия за върховенството на закона, ще има доста мощни причини да регистрира свършена работа и да упорства, че повече няма съображение да бъде спирана към Шенген. По неговите думи е допустимо наесен да има нова задача от европейски специалисти за инспекция на осъществяването на отговорностите по защита на външните граници на Европейски Съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР