Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи

...
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи
Коментари Харесай

Денков и Габриел отговарят на въпроси на депутати днес

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще дават отговор на въпроси на депутати в границите на парламентарния надзор, планува програмата на Народното събрание.

Пленарното съвещание е планувано за 9,00 ч, а парламентарният надзор ще стартира от 11,00 ч. На въпроси на народни представители ще отговорят още министрите Зарица Динкова, Димитър Илиев, Тодор Тагарев, Атанас Славов, Галин Цоков, Христо Хинков, Кръстю Кръстев, Андрей Цеков, Юлиян Попов и Кирил Вътев.

В дневния ред на Народното събрание е продължението на първото четене на четири законопроекта за изменение на Закона за здравето. Тяхното разглеждане стартира в сряда, само че пленарното време не стигна за привършване на полемиката и гласоподаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

С измененията се цели възстановяване на нормативната уредба по повод обсега и функционалността на Националната здравноинформационна система, която се поддържа от Министерството на здравеопазването.

Осигуряват се условия за въвеждане и действие на ефикасни стратегии за автоматизирана дефибрилация и кардиопулмонална ресусцитация. Измененията плануват още основаване на правна уредба за даването на диагностични, лечебни, рехабилитационни и профилактични действия от разстояние, което да докара до възстановяване качеството на телемедицинските услуги в България.

Предлага се и основаването на непрекъснат орган към Народното събрание - стратегически здравен съвет, който да обезпечи последователност в здравната политика на страната и да способства за устойчивото действие и развиване на националната здравна система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР