Премиерът Николай Денков е поставил въпроса за розовото масло пред

...
Премиерът Николай Денков е поставил въпроса за розовото масло пред
Коментари Харесай

Денков поставил въпроса за розовото масло на лидерската среща в Брюксел

Премиерът Николай Денков е сложил въпроса за розовото масло пред европейските водачи по време на срещата на върха на Съвета на Европа в Брюксел. Той посочи пред публицисти, че е повдигнал тематиката във връзка настояването на Европейската комисия  розовото масло да бъде характеризирано като " рисков артикул " поради нова подредба.

" Като химик би трябвало да кажа, че има проблем в това, което се предлага, и когато обсъждаме дали нещо е нездравословно, постоянно би трябвало да споделяме какво е веществото и неговата централизация. В текста, който са показали, няма думичката централизация ", сподели Николай Денков, представен от Българска национална телевизия. Премиерът  уточни, че е приказвал с  ръководителя на  Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, " която е лекар и схваща какво значи отровно и рисково ". Николай Денков е помолил да се преразгледа отново този текст, който, по думите му, не е задоволително изчерпателен и не е тъкмо теоретичен.

Премиерът уточни още, че по време на срещата на върха в Брюксел  имало три  основни тематики - миграцията, стопанската система и Украйна.

По отношение на миграцията - новият акцент е да се направи всичко допустимо да се задържат мигрантите в страните, от които идват отвън Европейски Съюз. Споразумението с Турция прави работа, сподели той. Идеята е Европейски Съюз да подписа съглашение с други страни. В хода на полемиката се видя, че Унгария и Полша не са съгласни с общия метод, изясни Николай Денков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР