Премиерът на Южна Корея Ли Нак-Йон призова в сряда за

...
Премиерът на Южна Корея Ли Нак-Йон призова в сряда за
Коментари Харесай

Премиерът на Южна Корея призова за разширяване на икономическото сътрудничество с България



Премиерът на Южна Корея Ли Нак-Йон прикани в сряда за разширение на икономическото съдействие с България, заявявайки, че ще помогне за цялостното фукциониране на взаимна икономическа комисия и на комитет за промишлено съдействие сред двете страни през идната година.

Говорейки на среща с южнокорейски предприемачи, основани в България, Ли сподели, че икономическото съдействие сред Южна Корея и България остава в начално равнище и е време да се разшири във всички направления посредством цялостното действие на тези комисии за съдействие.

Ли Нак-Йон дойде в България във вторник за тридневно посещаване, фокусирано върху усилване на търговията и на различен стопански продан сред двете страни. Визитата му включва среща с президента Румен Радев и диалози с българския му сътрудник и министър председател Бойко Борисов.

Впечатлението, което имах при влизането в града от летище София беше, че България е динамично разрастваща се стопанска система и има доста отворена система, сподели Ли пред предприемачите, оповестява корейската организация Йонхап. В обстановка като тази, считам, че ще има доста работа, която нашите предприемачи би трябвало да свършат. Надявам се, че всички вие да работите настойчиво и да играете управителна роля за диверсифициране на съдействието сред двете страни, добави той.

Ли ще вземе присъединяване на публична вечеря, на която ще бъде хазаин ръководителят на българския парламент Димитър Главчев и ще участва на гала по откриването на Българо-корейската комерсиална камара.

Дневният ред на неговите диалози с премиера на България Бойко Борисов включва способи за задълбочаване на съдействието сред двете страни в региона на науката и технологиите, осведомителните и информационните технологии, електронното държавно управление и селското стопанство, като в същото време ще бъдат изследвани и нови области на идно съдействие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР