Премиерът на Великобритания Тереза Мей поиска от британските депутати повече

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей поиска от британските депутати повече
Коментари Харесай

Мей поиска от депутатите да сдържат нервите си и повече време за Брекзит

Премиерът на Англия Тереза Мей изиска от английските депутати повече време , с цел да притисне Брюксел и да се съгласи на промени в контрактуваното от нея съглашение, написа " Гардиън ".

Тя насочи настояването си пред Камарата на общините.

Британското издание отбелязва, че Мей не е оповестила нови неща пред законодателния орган и е повторила позицията си , че е срещу компромисен проект на Лейбъристката партия.
 Гласуването на българите на Острова при Брекзит без договорка е под въпрос
Гласуването на българите на Острова при Брекзит без договорка е под въпрос

Ако сънародниците ни нямат трудов контракт

Докато договарянията за вероятни промени в защитния механизъм за Ирландия са в решаваща фаза, Народното събрание би трябвало да сдържа нервите си, прикани Мей и добави, че предлагането за Брекзит, което ще бъде дебатирано в четвъртък, ще удостовери тези планове.

Но водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин се оплака, че министър председателят предлага на депутатите единствено " повече извинения и повече отлагания ".

Опозиционният водач означи, че откакто министър-председателят е отхвърлил концепцията на Лейбъристката партия за участие в митническия съюз на Европейски Съюз, Мей е посочила, че единствено желае целеустремено да изгуби време и да взе участие в рискова игра с прехраната на британците.
 Англия ще демонстрира мускули по света след Брекзит
Англия ще демонстрира мускули по света след Брекзит

Принципът " Глобална Англия " на премиера Тереза Мей би трябвало да влезе в деяние

През предходната седмица Мей организира диалози с представителите на Европейски Съюз в Брюксел . Тя изиска правнообвързващи промени в защитния механизъм, както са разказани в корекция, която беше прокарана в Камарата на общините в края на предишния месец.

Мей разяснява, че поправката, импортирана от водещия реакционер Греъм Брейди, " ми даде явен мандат и изпрати ясно обръщение на Европейски Съюз ".

Министър-председателят срещна депутатите за диалога си с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

" Както чаках, ръководителят Юнкер поддържа позицията на Европейски Съюз, че няма да предоговарят съглашението за овакантяване ", акцентира Тереза Мей.

Въпреки това министър председателят алармира, че няма да има промени в нейния проект, а единствено удължение на крайния период.

" Така че нашата работа продължава. Да осигурим съглашение с Европейски Съюз с спомагателни диалози. Сега ние се нуждаем от време да приключим този развой ", означи Мей.
 Мей отговори на писмото на Корбин за Брекзит
Мей отговори на писмото на Корбин за Брекзит

Премиерът не отхвърля изрично нито едно от петте претенции

" Разговорите са в решаваща фаза. Сега ние всички би трябвало да сдържаме нервите си, с цел да получим тези промени, изисквани от този парламент и да осигурим Брекзит в точния момент ", добави тя.

Премиерът удостовери, че в четвъртък ще дебатират гласуването за Брекзит и поправката на Брейди. Тя също удостовери, че в случай че няма квалифицирано изменено съглашение за гласоподаване на 27 февруари, ще бъде препоръчана нова корекция.

Мей повтори, че е срещу Англия да остане в митническия съюз - едно от петте претенции на Корбин, които би трябвало да бъдат утвърдени, в случай че желае английското държавно управление да получи поддръжката на Лейбъристката партия.

По думите й оставане в митническия съюз значи, че Англия няма да може да подписа търговски съглашения с други страни.

Корбин предизвести, че " нашата страна е изправена пред най-голямата рецесия от генерации ".
 Мей желае повече време за договорка по Брекзит
Мей желае повече време за договорка по Брекзит

Лейбъристите я упрекнаха, че " цинично " тича по часовника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР