Премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова Брюксел да отправи последно

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова Брюксел да отправи последно
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова ЕС да излезе с последно предложение

Премиерът на Англия Борис Джонсън прикани Брюксел да насочи последно предложение за достъпа до английските риболовни води за излизане от Брекзит безизходицата , написа " Гардиън ".
 Защо рибарството е препъникамък на договарянията за Брекзит?
Защо рибарството е препъникамък на договарянията за Брекзит?

" Гардиън " коментира за какво рибарството е главният проблем на договарянията

По-рано пред Европейския парламент

Двете страни имат съществени различия дали Европейски Съюз да може да постанова мита върху английски артикули, в случай че затвори водите си за европейски кораби след нов временен интервал с неразбираема дълготрайност. Брюксел и Лондон имат по-малко от две седмици преди да изтече настоящият временен интервал.
 Проблеми с рибарството спъват договарянията за Брекзит
Проблеми с рибарството спъват договарянията за Брекзит

Борис Джонсън предпупреди, че договарянията са в " сериозна обстановка "

Пред Скай нюз Джонсън призна, че ще бъде мъчно първоначално, в случай че Обединеното кралство бъде насила да търгува по разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО) от 1 януари, само че настоя, че е време Европейски Съюз да направи ход по противоречивия въпрос.

" Нашата врата е отворена. Ще продължим да беседваме. Но би трябвало да кажа, че нещата наподобяват комплицирани. Има дупка, която би трябвало да бъде запълнена. Направихме доста да се опитаме и да помогнем, и ние се надяваме, че нашите другари от Европейски Съюз ще видят смисъл и ще дойдат на масата с нещо от тях . Наистина сме на това състояние ", акцентира той.
 Рибарството - главният проблем на договарянията сред Европейски Съюз и Англия
Рибарството - главният проблем на договарянията сред Европейски Съюз и Англия

Европейски Съюз и Англия договориха по този начин наречената " нерегресивна уговорка "

" Ако това не се случи, от 1 януари ще търгуваме по разпоредбите на СТО ", означи Джонсън и сподели, че изначало може да е мъчно, само че в последна сметка страната ще просперира.

Премиерът счита, че нито едно английско държавно управление не може да подписа съглашение, което не разрешава на страната да резервира контрола над законите и рибарството си.
 Настъпи моментът на истината, остават няколко часа, предизвести Барние пред Екологичен потенциал Обновена
Настъпи моментът на истината, остават няколко часа, предизвести Барние пред Екологичен потенциал

Крайният период за договорка е до неделя

Около 75% от износа на риба от страна на Англия , в това число херинга, тресчица, скумрия, ракообразни и сьомга, са за пазара на Европейски Съюз.

Правителството разгласи, че след преходния интервал желае д остъп до зоната 6 до 12 морски благи от английското крайбрежие и връщане на 60% от настоящия улов на Европейски Съюз по стойност в английските води. Френските и белгийски кораби ловуват в английските води от епохи . Барние сподели, че не може изцяло да удовлетвори настояванията на Лондон за квотите.

Днес Лондон и Брюксел възобновяват договарянията преди приключване на наложения от , с цел да може възможна договорка да бъде утвърдена до 31 декември , когато Обединеното кралство напуща единния пазар и митническия съюз.

По-рано , че Европейски Съюз би трябвало да направи сериозна смяна в позицията си за рибарството, с цел да бъде реализирано съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР