Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви нов списък от санкции

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви нов списък от санкции
Коментари Харесай

Лондон затваря финансовите си пазари за Русия: Олигарсите няма да имат къде да се скрият

Премиерът на Англия Борис Джонсън разгласи нов лист от наказания против над 100 юридически лица и съветски предприемачи поради нашествието на Москва в Украйна. 

" Олигарсите в Лондон няма да има къде да се скрият ", споделя той, като предизвестява, че държавното управление няма да се поколебае да вкара и още по-тежки ограничения. 

Сред новите имена в листата на глобите е Кирил Шаламов - най-младият милиардер на Русия и някогашен брачен партньор на една от дъщерите на Владимир Путин. 

В черния лист е и основният изпълнителен шеф на банката Промсвязбанк (ПСБ) Пьотр Фрадков, наследник на някогашния министър председател на Русия и някогашен началник на външното разузнаване Михаил Фрадков. 

Санкциониран е и Денис Бортников - наследник на шефа на ФСБ Александър Бортников, който е вицепрезидент на ВТБ Банк. 

Фрадков и Бортников към този момент бяха глобени от Министерството на финансите на Съединени американски щати преди няколко дни. 

Предвижда се проектозакон, който ще наложи предел върху депозитите на съветски жители в английски банкови сметки, а Англия ще взе участие в договарянията на равнище Г-7 за изключване на Русия от разплащателната система SWIFT. 

Незабавно ще бъдат замразени всички активи на ВТБ, които са оценени на общо 154 милиарда паунда. Очаква се мярката да бъде разширена, с цел да включи " всички огромни съветски банки ", оповестява Sky News. 

Предвижда се и законово ограничаване на достъпа на всички съветски компании до английските финансови пазари. 

Индивидуалните наказания ще обзет и най-голямата отбранителна компания на Русия - " Ростех ". Ще бъдат спрени всички експортни лицензи за Русия - да вземем за пример за износа на електрически съставни елементи или елементи за военни камиони. 

Ще бъде неразрешено на " Аерофлот " да каца на английски летища. 

Всички ограничения ще бъдат разширени и по отношение на беларуски компании и физически лица. 

Очаква се държавното управление да разгласи повече елементи към наказателните ограничения в идващите дни. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР